Bakırköy Cumhuriyet Meydanı ve Çevresinin Düzenlenmesi Ulusal Öğrenci Yarışması’nın Soru ve Cevapları Yayınlandı

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği (Bakırköy) tarafından Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı ve yakın çevresinin düzenlenmesi amacıyla düzenlenen öğrenci yarışmasının soru ve cevapları yayınlandı.

6 Eylül’de ilan edilen yarışmanın soru ve cevapları:

1. İyi günler; öğrenci belgesini e devlet üzerinden almamızda bir sakınca var mı?

Öğrenci belgesi e devlet üzerinden alınabilir.

2. Meydanda bulunan yolların konumları ve bağlanma şekillerinde bir değişiklik yapabiliyor muyuz? Sınırda oynama yapabiliyor muyuz?

Yarışma alanı sınırında bir değişiklik yapılamaz ancak ulaşım sistemi üst ölçek ile bağlantı (ulaşım sistemine bütüncül – çevreden yaklaşmak) kurularak değişiklik yapılabilir.

3. Meydanda korumamız gereken ögeler nelerdir? Örneğin meydanda bulunan Atatürk heykelini korumalı mıyız yoksa farklı bir tasarım önerisi sunabilir miyiz?

Meydanın çevresinde çizim dosyasında belirtilen tescilli yapılar ve meydana kimlik katan, kent hafızasında yeri olan ögeler (Atatürk heykeli bu ögelerden biridir) korunmalıdır.

4. Yarışmaya katılan ekipte üye kısıtlaması var mı?

Sayıda kısıtlama yoktur.

5. Yarışma kayıtları hangi tarihe kadar devam ediyor acaba ?

Şartnamede belirtilen 25 Kasım 2019 kayıtlar ve teslim için son gündür.

6. Yapacağımız tasarımda, meydanın bir parçası olan markete ilişkin yeni bir lokasyon önerisi veya farklılaşmış bir yapı çeperi önerme yada tamamı ile kaldırma gibi önerilerde bulunma şansımız var mıdır?.

Tasarımda kent kimliği ve hafızasında yeri olmayan her türlü işlevsel/ yapısal değişiklik yapılabilir.

7. Yarışma şartları ve alan kullanımı ile ilgili birkaç sorumuz olacak. -belirlenen arazi çevresindeki toplu ulaşım araçları (metro ve marmaray) bulunması kot altının kullanılmasına engel midir? -yarışmaya katılan mimarlık öğrencisi sayısı sınırlı mıdır? -sadece mimarlık öğrencilerinden oluşan bir ekip kurulabilir mi yoksa farklı disiplinlerden yarışmacıların olması zorunlu mudur?

Kotlar tasarıma uygun olarak düzenlenebilir. Üye sayısında sınır yoktur. Sadece mimarlık öğrencilerinden oluşan bir ekip yarışmaya katılabileceği gibi ekip başı mimarlık öğrencisi olmak şartı ile farklı disiplinlerden de bir ekip oluşabilir.

8. 2019 yılında mezun olmuş ve okulla ilişiği kesilmemiş öğrenciler yarışmaya katılabiliyor mu?

Yarışmanın açıldığı tarihte öğrenci olduğunu ispatlayan belge almak zorundadır.

9. Yarışmaya katılım süresi ne zaman bitiyor?

Şartnamede belirtilen 25 Kasım 2019 katılım için son gündür.

10. 2018-2019 Bahar döneminde mezun oldum ama henüz okulla ilişiğim kesilmedi. Yarışmaya katılabilirmiyim?

Yarışmanın açıldığı tarihte öğrenci olduğunuzu belirten belge gerekmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın