Bakırköy Botanik Parkı 2 Haziran’da Açılacak

İçerisinde doğal gölet, gezi ve dinlenme ile çocuk oyun alanları, botanik ve tematik bahçeler, restoran, kafeterya, piknik alanları bulunan park, 2 Haziran'da açılacak. Parkın açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağını aktardı.

Bakırköy Belediyesince yaptırılan ve içerisinde doğal gölet, gezi ve dinlenme ile çocuk oyun alanları, botanik ve tematik bahçeler, restoran, kafeterya, piknik alanları bulunan Bakırköy Botanik Parkı, 2 Haziran’da açılacak.

Botanik parkın tanıtım toplantısında konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, daha önce işgaliye alanlarının bulunduğu araziye parkın yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erzen, parkın 2 Haziran’daki açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağını aktardı.

Büyükşehirlerde yeşil alanların önemine işaret eden Erzen, “Ne tesadüftür ki bugün biz burada büyük bir yeşil alanın halkımıza kavuşturulması sevincini yaşarken basından Taksim Gezi Parkı’nın yıkıldığı haberini alıyoruz. Taksim’e nefes aldıran park yıkılırken biz burada halkımıza nefes aldıracak bir parkın açılışına hazırlanıyoruz. Burası belediyemizin tapulu arazisidir, kimseden almadık. Göreve geldiğimizden beri böyle bir hayalimiz vardı. Hayata geçirene kadar çok uğraştık” diye konuştu.

Erzen, arazinin çok değerli olduğunu vurgulayarak, “Bakırköy Belediyesi olarak bu 96 bin metrekarelik araziyi imara açmış olsaydık en az 2 milyar dolar belediyeye gelir aktarılabilecekti. Ancak biz burayı Bakırköylülere ve İstanbullulara kazandırmayı tercih ettik” dedi.

Parkın özelliklerinden bahseden Erzen, enerjinin tamamen alandaki rüzgar türbinlerinden karşılanacağını anlattı.

“İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday olmayı düşünmüyorum”

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı haberlerine ilişkin görüşü sorulan Erzen, şunları kaydetti:

“O şahıs benim muhattabım değil. Yanıtı dün Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Tekin verdi. Gerçekten sayın Tekin’e canı gönülden katılıyorum. Partimiz, yakıtı bitenlerin yakıt doldurma istasyonu değildir. Önemli olan genel merkezin söylediğidir, gerisi teferruattır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkalığı için aday olmayı düşünmüyorum. Ancak buradan resmen açıklıyorum; Bakırköy Belediye Başkan aday adayıyım.”

Erzen, toplantının ardından basın mensuplarıyla botanik parkı gezdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın