Bakanlıktan ‘540 Günlük Tadilat’ Açıklaması

Köprülerde yapılacak 540 günlük tadilat, İstanbul'da panik yarattı. Bakanlığa göre tadilat sırasında köprüler kapatılmayacak.

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nde yapılacak 540 günlük tadilat İstanbulluları endişelendirdi.

Resmi gazetede yayınlanan ihale şartları ile kamuoyunun öğrendiği ‘büyük onarım ve yapısal takviye’, 540 gün sürecek.

Tadilatın öğrenilmesinin ardından köprülerin hangi şartlarda kapatılacağı ise büyük tartışma yarattı.

5 Eylül’de 14.30’da Ankara’da yapılacak ihaleyle ilgili tartışmaların artması üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanlığı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada bakımların yapılacağı takvimin henüz netleşmediği belirtildi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde ağır bakımların 2013 yılında yapıldığı belirtilerek bu ihaleye konu olan tadilatın ‘ufak çaplı rutin bakımlar’ olduğu ve trafiği aksatmayacak boyutta olduğu vurgulandı.

Boğaziçi Köprüsü’ndeki bakım çalışmasının ise okulların kapalı olduğu ve trafik akışının yoğun olmadığı bir zamanda yapılacağı kaydedildi.

Boğaziçi Köprüsü’nün tamamen kapatılmayacağı ve kontrollü olarak trafiğe açılacağı da vurgulandı.

Bakanlığa göre 540 günlük tadilat trafik yoğunluğunun az olduğu saatlerde yapılacak.

Konuyla ilgili CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Bakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, “Karayolları Genel Müdürlüğü, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin bakımı 18 Haziran 2012 tarihinde köprüleri dönüşümlü olarak kapattı ve milyonlarca yurttaş mağdur oldu. Gelen tepkiler üzerine Galata Köprü 9 Temmuz 2012’de devreye sokularak sıkıntılar bir nebze olsun giderilmişti” ifadelerini kullanmıştı.

Boğaziçi ve FSM’nin büyük onarımının yapılması için 5 Eylül’de ihaleye çıkılacağı duyumunu alan Umut Oran, okullar kapalıyken yaz tatilinde ihale sürecinin niçin tamamlanarak erkenden onarıma başlanmadığının açıklanmasını istedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın