Bakanlıklar binalarını kendileri yapacak

Şehircilik Bakanı Bayraktar, artık bakanlıkların binalarını ya kendilerinin yapacağını ya da TOKİ'ye yaptıracağını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ”Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri”nin tanıtım toplantısında, bir gazetecinin ”Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığına birer yazı gönderdiğinize ilişkin gazetelerde bir haber vardı. Bu konuda değerlendirmenizi alabilir miyiz” sorusu üzerine bu konuyu büyütmeye gerek olmadığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışanlarının sayısının 32 bin 800 civarında olduğunu vurgulayan Bayraktar, Bakanlık elemanlarının da çok çalışkan, kapasiteli, kaliteli olduğunu ifade etti.

”Tabii biraz kadro fazlalığı var, ama biz bunu personel konusunda demedik, işçilerimiz konusunda söyledik” diyen Bayraktar, şöyle devam etti:
”Bakanlığımız eski dönemlerden bu yana değişik isimlerle bugüne gelmiş. Şimdi de Çevre Bakanlığıyla birleştik, ana kulvarı da Bayındırlık Bakanlığı üzerine kurulmuş bir bakanlık.

Şu anda biz Bayındırlık Bakanlığı değiliz, yani bizzat yapım işleriyle uğraşmıyoruz.Bizim Bakanlığımıza bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünün de yapım işlerini yeni çıkan yasalarda büyük ölçüde tasfiye ettik.

Biz, kaymakamlık, vilayet, sağlık binası, adalet sarayı gibi kamu binalarını yapmayacağız. Sadece kendi binalarımızı yapacağız. Her bakanlık binalarını ya kendisi yapacak ya da Toplu Konut İdaresi Başkanlığına vererek, yaptıracak. Bu bakımdan, işçi kardeşlerimizden birçoğu, bizim şu andaki yapımıza tam uymuyor. Bunların çoğu işe de gelmiyor. Gelseler ne yapacaklar.”

Bakanlıkta bu durumda bulunan 2 bine yakın işçi olduğunu dile getiren Bayraktar, ”Bu işçilere bir teşvik vermek, emekliliğini özendirmek suretiyle bir şey yapabilir miyiz diye, ilgili bakanlıklara böyle bir bildirimde bulunduk. Bu haliyle doğrudur” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın