Bakan Özhaseki’den 3 Mimara Ödül

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, MIPIM'de gerçekleştirilen Balıkesir Bandırma Belediyesinin "Bandırma Tasarım Parkı Yarışması" ödül törenine katıldı ve yarışmada dereceye giren ilk 3 mimara ödüllerini verdi.

Birinciliğe Zuhal Kol, ikinciliğe Nilüfer Kozikoğlu ve üçüncülüğe de İtalya’dan Claudia Ricciardi’nin layık görüldüğü yarışmanın ödül töreninde açıklamalarda bulunan Özhaseki, tüm şehirlerde buna benzer projelerin üretilmesini ümit ettiğini belirtti.

“PLANLAMA TÜRKİYE’DE GEÇ BAŞLADI”

Türkiye’deki şehirlerin birbirlerinden farklı yönlerinin bulunduğuna da dikkat çeken Özhaseki, belediye başkanlarının bu özellikleri ön plana çıkararak, kentleri geliştirdiğini dile getirdi. Bakan Özhaseki özetle şunları söyledi:

“Aslında planlama, şehircilik ve buna bağlı ilkeler ülkemizde geç kazanıldı. Amerika’da, Avrupa’da 400 yıllık planlara rastlayabildiğiniz gibi Anadolu’da bu planların 1940’larda yapılmaya başlandığını, bunların da camii minarelerine çıkılarak oluşturulan krokilerle yapıldığını görüyoruz. Özellikle son 20 yılda yavaş gelişmeye inat, tam tersi çok hızlı gelişmeyi şehircilik açısından ülkemizde görebiliyoruz. Tüm şehirler önce kendi altyapılarına yöneldiler. Sonra üst yapı belediyeciliğine başladılar. Hemen hepsinin ülke şartlarına göre ciddi projeler yapmaya çalıştığına şahit olduk. Tüm bunları aşama aşama kaydederek bugünlere kadar geldik. Söylediklerim işin başlangıç tarafıydı. Altyapı, planlama, üst yapı bunlar olmazsa olmaz. Geri bölgedeki insanların sıkıntılarını gidermek de belediye başkanları için avantajdır. Herkes kendi şehrini öne çıkarmaya çalışıyor. Bunların yolu da prestij projelerden geçiyor. Dünden beri gezdiğim stantlarda beni şaşırtan güzel projelerle karşılaştım”

Etiketler

Bir yanıt yazın