Bakan Güllüce Bağcılar’da 57 Tesisin Toplu Açılış Törenine Katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bağcılar Kestane Bahçesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen "57 Tesisin Toplu Açılış Töreni"ne katılarak burada bir konuşma yaptı.

Bakan Güllüce, yaptığı konuşmada, hem şehri hem de çevreyi bir arada tutarak belediye başkanlığı yapmanın zor olduğunu ifade ederek, zoru başardığı için Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür etti. Bağcılar’ın ilçe olduğu tarihlerde kendisinin de Tuzla Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Bakan Güllüce, Tuzla ile Bağcılar’ın birbirine benzediğini belirtti.

“Ekonomisi tam 3 katına çıkan bir ülke olduk”

Bakan Güllüce, 1980’li ve 1990’lı yıllarda doğan, hep suyu ve konforlu İstanbul’u gören çocuklara, o günleri anne ve babalarından dinlemelerini tavsiye etti.

Bakan Güllüce, konuşmasına şöyle devam etti:

“İçme suyunu bulamayan İstanbul, yüzme havuzlarında çocuklarına yüzme yaptıracak bir hale geldi. Türkiye’de yaşayan insanların yüzde 72’si ‘Ben başka bir ülkeye gitmek istiyorum. Bu ülkenin umudu yok. Umutlarım karardı’ diyordu. Peki yeni Türkiye’de ne oldu? Türkiye 150, 200 yıldır kendi silahını yapamayan bir ülkeden kendi silahını yapan bir ülkeye döndü. Tankını, topunu, silahını, savaş gemilerini yapan bir ülkeye döndü. Uçak yapma iddiasında olan, 10 sene içerisinde ‘Uçağımı yapacağım’ diyen bir ülke oldu. Ekonomisi tam 3 katına çıkan bir ülke oldu.”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye plaket takdim etmesinin ardından toplu açılış kurdelesi kesildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın