Bahçesi Ardına Gizlenen Bir Ev

Bir Tel Aviv mahallesinde 700 m²’lik bir alana inşa edilen Z House, sakinlerine huzur ve üst düzey mahremiyet sağlamak üzere Milic Harel Architects tarafından tasarlandı.

Huzurlu bir ev yaşamı elde etmek için ön güney cephede, arasında bahçe bulunan iki katmanlı bir tampon yüzey tasarlandı; böylece çevreden gelen trafik gürültüsünün filtrelenmesi sağlandı.

Konuta giriş, “duvarda bir delik” olarak tanımlandı: cephede bir açıklık bulunmuyor, çelik kapılı bir geçit ile eve erişim sağlanıyor. Eve girildiğinde karşılaşılan kuzey cephesi, tamamen arka bahçeye açılarak iç ve dış yaşam alanlarını bir araya getiriyor.

Bu cephenin hafifliğini vurgulamak için tavanı geçerek yükselen cam duvar, mekanda süzülüyormuş gibi bir görünüm yaratıyor.

Giriş katının kotu ve arka bahçe, konuk odalarının ara yüksekliklerde yer almasına izin veriyor. Bu durum, sokak seviyesinden sadece bir kat görülebilen konutun sahip olduğu zarif görünümün bir uzantısını oluşturuyor.

Bodrum katında esnek bir misafir odası yer alıyor. Duvar içine gizlenmiş ve açılabilir misafir yatağı ile sürgülü paneller, kullanım alternatifleri ile işlevsel bir mekan sunuyor.



Etiketler

Bir cevap yazın