Bahçeşehir’deki Göletin Parsel Parsel Satışında Geri Adım

Hurriyet.com.tr'nin dört gün önce gündeme getirdiği İstanbul Bahçeşehir'deki göletin parsel parsel satışı ile ilgili Başakşehir Belediyesi'nden bir açıklama yapıldı.

22 Nisan tarihinde yapılacak ihalenin iptal edilmeyeceği fakat alanda yüzde 5 imar izni olan yerler dışındaki kısımların kamuya devredilmesiyle ilgili belediye tarafından bir girişimde bulunulacağı öğrenildi.

Bahçeşehir Gölet’inin 22 Nisan tarihinde hasılat paylaşımı modeliyle ihaleye çıkacak olması üzerine Bahçeşehir Gölet Platformu ile Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal bugün bir araya geldi.

Bahçeşehir Gölet Platformu konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada park alanının %5 imar izni ile satış ihalesinin kamu yararına olmadığı, yeşil alanların daha verimli kullanıma hizmet etmeyeceği gibi bölgedeki gittikçe artan trafik sorununu da arttıracağı yönündeki görüşlerini Belediye Başkanı Uysal’a söylediklerini bildirdiler. Platform 22 Nisan’da yapılacak olan gölet ihalesinin iptal edilmesini de talep etti.

Platformdan yapılan açıklamaya göre Uysal ihalenin iptal edilmeyeceğini kendilerine bildirdi. Bahçeşehir Gölet Platformu Başkan Uysal’ın kendilerine ihale sonrasında projeyi üstlenecek firma ile imar için kullanacağı yüzde 5 lik alanın dışında kalan kısmın kamuya terk edilmesi yönünde bir girişimde bulunulacağını bildirdiğini ifade etti.

Belediye Önünde Toplanacaklar

Bahçeşehir Gölet Platformu yarın saat 19.30’da Bahçeşehir’de bulunan Başakşehir belediye binası önünde göletin satışını protesto etmek için toplanacak ve saat 20.00’de gölete doğru yaya kaldırımlarında sessiz fener alayı yürüyüşü gerçekleştirecekler.

Etiketler

Bir yanıt yazın