Bahçeşehir Üniversitesi’nde Japon Öğrencilerle Kültürlerarası Mimarlık Çalışması

Bahçeşehir Üniversitesi ve Japonya'nın Mukogava Üniversitesi'nin birlikte yürüttüğü "ICSA" (Kültürlerarası Mimarlık Çalışması) programının dördüncüsü 27 Eylül-11 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşiyor.

Mukogawa Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrenci ve öğretim üyelerinin, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri ile birlikte katıldığı “ICSA in Istanbul 2011” etkinliği Yrd.Doç.Dr. Murat Dündar ve Arş.Gör. Sinem Kültür yönetiminde İstanbul ve çevre illerinde gerçekleşiyor.

Bu etkinlik kapsamında öğrenciler ahşap, cam ve çini başta olmak üzere çeşitli atölye çalışmalarına katılma imkanına sahip oluyor. Atölyelerde ustaların anlatımının ardından, öğrenciler birer uygulama ile yapılan çalışmaları deneyimliyor. Buna ek olarak, Yıldız Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı’nda devam eden koruma ve restorasyon çalışmalarını izleme fırsatı buluyor.

Yıldız Sarayı Ahşap Atölyesi
İstanbul’un önemli tarihi ve turistik bölgelerine yapılan ziyaretlerin yanı sıra “ICSA in Istanbul 2011” programında Edirne, Kapadokya, Bursa ve İznik’e gerçekleştirilen teknik geziler de yer alıyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nin sağladığı burs ile, Türkiye’de bulunulan 14 gün süresince Japon Mimarlık Bölümü Yüksek Lisans öğrencilerinin Türk kültürü-mimarisini tanıması ve ileriye dönük ortak yürütülmesi planlanan kültürel araştırmalar için bir altyapı oluşturulması hedefleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın