Bağdat Caddesi’ndeki Benetton Mağazası Tobia Scarpa Tarafından Yenilendi

Benetton, ünlü mimar Tobia Scarpa'nın imzasını taşıyan ve çağdaş bir proje ile yeniden tasarlanan Türkiye'deki en büyük mağazasını baştan aşağıya yeniledi.

Mağaza, Benetton grup tasarımcılarının ünlü mimar Tobia Scarpa ile yaptığı iş birliğinin bir parçası olan yeni “Light Colors” konseptinin Türkiye’deki ilk örneği.

United Colors of Benetton’un Bağdat Caddesi’ndeki mağazası, 2009 yılında mimar Piero Lissoni tarafından tasarlanmış, 2009 yılında geleceğin Benetton satış dünyasını yeniden yorumlayan projenin bir parçası olarak yaratılmıştı.

Tobia Scarpa tarafından yenilenen Benetton mağazası değişmeye ve gelişmeye devam ediyor. Koleksiyonların bulunduğu satış alanı binanın üç katını kapsarken Bağdat Caddesi’ndeki mağaza aynı zamanda Türkiye’de yer alan diğer 44 Benetton mağazalarının en büyüğü olma özelliğini de taşıyor.

Scarpa’nın tasarımı aynı zamanda Nón-Lá lambalar ve led bar ışıklardan oluşan yepyeni ve orijinal bir aydınlatma konseptini de içinde barındırıyor. Scarpa: “Benetton ile birlikte, sergilenen ürünlerin renklerindeki mutluluğu ortaya çıkaran ışık grupları kullandık. Bu konseptin en orijinal ve öncü özelliği; yayılmış, direkt ve dolaylı ışıkların perakende sektöründe yaratıcı bir şekilde beraberce kullanılmış olmasıdır.”

Benetton Race aktivasyonunun üçüncü ayağı İstanbul’da yapılacak. Londra ve Milano ile birlikte Suadiye’deki mağazanın vitrinleri büyük bir fotoğraf stüdyosuna dönüşecek ve Istanbul şehrinin insanlarının görsel haritasının yaratılmasına yardımcı olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın