Baca zannettiler baz çıktı

Konya'da Meram Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, 2 katlı bir apartmanın çatısında baca görünüm verilerek içine gizlenilmiş kaçak baz istasyonu buldu.

Merkez Meram İlçesi Dedekorkut Mahallesi halkı, 2 katlı bir apartmanın çatısındaki bacada kapı olması ve duman çıkmadığını fark etti.

Durumdan şüphelenen mahalle sakini durumu Meram Belediyesi’ne bildirdi. İhbar üzerine belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, olay yerine gittiktiklerinde baca görünümü verilen yapının içinde bir ‘GSM’ şirketine ait baz istasyonunun olduğunu saptadı. Ekipler bunun üzerine, baca görünümlü baz istasyonunu mühürledi.

Ardından Meram Belediyesi, ruhsatsız inşaat yaparak, imar kirliliğine neden olunduğu iddiası üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’na bina sahibi ve GSM şirketi hakkında şikayette bulundu.

Meram Belediyesi yetkilileri, baz istasyonlarının baca, tabela, güneş enerjisi sistemleri, klima ve reklam panosuyla da kamufile edilebildiğini belirterek, 5 bin 237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 184/1 maddesi gereğince de, “Yapı ruhsatı alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, bir yıldan 5 yıla kadar cezalandırılır” hükmünün yer aldığını hatırlattı.

Etiketler

Bir yanıt yazın