AZPML’nin Tasarladığı Birmingham New Street Station’ın İnşaatı Devam Ediyor

Gar binası kendini göstermeye başladı, inşaatın 2015 yılında tam olarak bitmesi planlanıyor.

Birmingham New Street Station, ETFE çatı malzemesiyle ana formuna eylül ayında kavuştu.

Tasarım, 2008 yılında yapılan yarışmanın galibi Foreign Office Architects (FOA)’in hazırladığı projeyi temel alıyor. Artık o ofis olmasa da Alejandro Zaera-Polo’nun yeni ofisi AZPML projeyi devraldı.

Birmingham’daki önemli ulaşım merkezinde mimari bir simge olacak yapı 2 ana bileşenden oluşuyor: mevcut binayı saran paslanmaz çelik yüzey ve yeni avluyu örten kabarcık görünümlü bir strüktür. İstasyonun 2015 yılında tamamlanması öngörülüyor.

Mevcut binanın çevresini saran yeni paslanmaz çelik kabuğun dalgalanan ve dallanan formu tren istasyonunun dinamik geometrilerini görselleştiriyor. Bunlara ek olarak, malzemenin yansıtma özelliği cesur ve kaliteli yapıya zıt, çevresindeki kentsel görüntüyü üzerinde taşıyor. Pratik nedenler ile iç mekanla bağlantısı olmayan cephe, çevresi ile ilişkilendirilmiş, kendi iç yapısını göstermek yerine Birmingham’da kent algısını pekiştirmek için kullanılmış.

Yeni avlu ve mevcut binayı saran cephe kaplaması dışında, istasyonun dönüşümü ticari yapıya ek olarak önemli bir yapı daha içeriyor. Kompleksin güney tarafında konumlandırılan “Grand Central” alışveriş merkezi, büyük oranda John Lewis mağazasından oluşuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın