Azize’nin Bavulunu Taşıdığı Son Yer ARKIMEET Oldu

Arkitera'nın Kampüs Elçisi Azize Yıldız'ın büyük yolculuğu 15.000 km'den sonra ARKIMEET'te sona erdi.

Bu yıl ARKIMEET’in “Ya Sonra?” teması paralelinde eğitimin geleceğini tartışabilmek için mevcut durum tespiti yapan, Türkiye’nin 35 ilindeki 88 okulu gezen Azize sunumuna da bavuluyla geldi.

Yol videolarının da eşlik ettiği sunumunda, bir yandan tüm mimarlık okullarının fotoğraflarıyla görsel şölen sunarken, bir yandan da Arkitera Kampüste projesini tanıtan Azize, mimarlık eğitiminin verildiği mekanları kategorilere ayırarak sundu. Yeni yapılmış, dinamik mekanlara sahip özel ve vakıf üniversiteleri, tarihi yapılarda eğitimlerini sürdüren üniversiteler, zor şartlarda eğitim veren üniversiteler, eski ve yeninin içiçe olduğu üniversiteler ve zengin mekanlara sahip köklü üniversiteler gibi kategorilere ayırdığı eğitim mekanlarını anlatan Azize, söyleşilerinde aldığı cevapların çeşitliliğinden bahsetti.

İstanbul’da kendine yardım eden Burak Arslan, Gözde Biçer ve Seda Sezen’e de teşekkür eden Azize, sunumunu yol videosuyla bitirdi. Uzun bir yolculuk şimdilik sona erdi, ama mimarlık eğitimi devam ettikçe ve eğitim mekanları çeşitlendikçe bu araştırma devam edecek.

Azize ve diğer gezgin arkadaşlarının büyük bir özveriyle biriktirdiği deneyimlerini,Arkitera Kampüste’nin sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz;

Twitter: https://twitter.com/ArkiteraKampus
Instagram: http://instagram.com/arkiterakampuste
Flickr: https://www.flickr.com/photos/arkiterakampuste/
WordPress: http://arkiterakampuste.wordpress.com/

Etiketler

Bir yanıt yazın