Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı faaliyete geçti

Ayvalık çevresinde kültür ve sanat çalışmalarını geliştirmeyi amaçlayan Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı (AKSV) faaliyetlerine başladı.

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin kurucusu Prof. Filiz Ali’nin girişimiyle temeli atılan ve ilçenin önde gelen isimlerinin desteklediği vakıf, bölgenin sosyal yaşamında kültürel ve sanatsal etkinliklerin ağırlığını artırmayı amaçlıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren AKSV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Filiz Ali, vakfın hedeflerini “Temel amacı, tarihi değere sahip, farklı kültürleri içinde barındıran Ayvalık’ın bir marka kent olma yolunda ilerlemesine, yerel, ulusal ve uluslararası kültür ve sanat değerlerinin gelişmesine, korunmasına katkıda bulunmak.” olarak açıkladı. Prof. Ali, “Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı, bu amaç doğrultusunda, Ayvalık kent kültürünün ulusal ve uluslararası platformda tanınmasına ve yaygınlaşmasına hizmet edecek. Ayrıca, ulusal ve uluslararası nitelikli sanat ve kültür değerlerinin, Ayvalık ve Körfez bölgesinde tanıtılmasına olanak sağlayacak. Vakıf, başta müzik olmak üzere plastik sanatlar, mimari, edebiyat gibi geniş bir yelpazede etkinlikler, konserler, atölyeler, festivaller düzenlemeyi hedefliyor.” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın