Ayrıntılı Çözümlerle Bir Deney Alanına Dönüşen Bir Proje

Sandra Gnigler ve Gunar Wilhelm tarafından kurulan mimarlık ofisi mia2 Architektur, 2013'te Linz'in tarihi bir banliyösündeki eski bir binayı satın alarak yeniledi.

Fotoğraflar: Kurt Hörbst

Birkaç yıl süren bu süreçte, 16. yüzyıldan kalma temel yapısı olan mevcut bina kapsamlı bir şekilde yenilenmiş ve genişletilmiş. Mevcut yapının üzerine 2,5 kat yüksekliğinde ahşap strüktür eklenmiş.

Geçmişte küçük el sanatları işletmelerinin atölyeleri olan zemin kattaki mekanlar, şimdi mia2 Architektur’un ofisi olarak kullanılıyor.

mia2 Architektur’un kendi bünyesinde sürdürdüğü inşaat çalışması, yenilikçi yenileme yöntemleri ve alışılmamış ayrıntılı çözümleriyle bir deney alanı olarak hizmet vermiş.

Birkaç yüz yıllık ahşap tavanlar, ahşap-beton kompozit teknolojisi ile korunmuş. İç avluya, ofisin kendi geliştirdiği prekast beton bir elemanla zarif, beş katlı bir döner merdiven eklenmiş. Başka bir yapı projesi için elden çıkarılan korkuluklar, avlu cephesindeki balkonlara uyarlanarak estetik ve pratik bir çözümle yeniden hayat bulmuş.

Zemin kattaki kazıdan çıkan ile yapılan sıkıştırılmış toprak şimdi sırtın parçalarını taşıyor.

Tüm bu yapısal, ekonomik ve biçimsel değerlendirmelere ek olarak, sosyal yaşam ve topluluk olma fikri mimarlık ofisi için önemli olmuş.

Canlı ve yaşanabilir bir apartman için balkonlar ve avlu önemli bir araç olmuş.

Etiketler

Bir cevap yazın