Ayrı Odalar” Amsterdam’da Sosyal Mesafeli Yemek Deneyimi Sunuyor

Yakın zamanda yenilenen Amsterdam'daki sanat merkezi Mediamatic'in restoranı Mediamatic ETEN, gerekli sosyal uzaklaştırma önlemlerini dikkate alarak Serres Séparées (ayrı odalar) adlı yeni bir güvenli yemek deneyimi yarattı.

Özel ve samimi “karantina” seraları ya da “chambres séparées” (ayrı odalar) sayesinde insanlar güvenli bir ortamda yeniden iletişim kurabilecek ve dışarıda yemek yiyebilecekler.

Litvanya ve Çek Cumhuriyeti’nden sonra Amsterdam, sosyal uzaklaşma önlemlerini sağlarken durgun gastronomi işletmelerini canlandırmak için de yaratıcı bir çözüm öneriyor. Mediamatik ETEN ve Serres Séparées, pandemi süresince insanların ayrı ve güvenli bir şekilde toplanmasına izin veren, deniz kenarında güvenli bir yemek girişimi oluşturdu. Amsterdam sahilinde yer alan seraların kurulumu, gerekli sosyal mesafe engelinin üstesinden gelmek için yenilikçi bir çözüm üretiyor. Aslında, hayal edilen çözüm dünyadaki tüm konaklama ve gastronomi sektörlerine adapte edilebilir.

“Chambre séparée” veya ayrı odalar olarak adlandırılan müdahale, seraların tamamen şeffaf olmasına rağmen yakınlık öneriyor. Sadece halihazırda birlikte yaşayan insanlar için tavsiye edilen odalar hala test aşamasında ve hükümetler sosyal mesafe kısıtlamalarını azaltır azaltmaz yerel ve ulusal mercilerden resmi olarak açılması için izin bekleniyor.

Tüm bulaşma önlemleri göz önüne alındığında, deneyim “beraberlik” kavramını yeniden yorumlamayı amaçlıyor.

Ayrıca, güvenlik açısından koruyucu kıyafetler (eldivenler ve maskeler) giymekte olan personel, cam odalara girmemek için uzun ahşap plakalar kullanarak yiyecek servisi yapıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın