Aynı park, hazin fark!

Göztepe Parkı’nın orta yerine beton atılıp havuz yapılıyor. Güzelim yeşil alan yok oldu.

Bir zamanlar rengârenk çiçeklerle bezeli park, şimdi estetikten nasibini almamış, çirkin bir beton yığınına döndü. Kadıköylüler isyanlarda.

Ne yazık ki bu kenti yönetenlerin çok kötü bir alışkanlığı var. Nerede bir park, bahçe görseler atıyorlar betonu. Gözlerini bile kırpmadan, hiç acımadan… Ağaçlar kesiliyor, yerlerine estetikten nasibini almamış, çirkin çirkin yürüme yolları, havuzlar yapılıyor. Kadıköy Moda’yı hatırlayın. Daha birkaç gün önce bu sütunlarda görmüştünüz. Güzelim sahil şeridine nasıl da beton atıldığını… Şimdi aynı şey, Göztepe’de yapılıyor. Bu sefer de o meşhur Göztepe Parkı betona teslim oluyor.

AĞAÇLAR KESİLDİ
Bir süredir Göztepe Parkı’nda birtakım düzenlemeler yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu çalışmalar kapsamında da parkın orta yerine bir havuz inşa ediliyor. Tabii bu ışık havuzu için ağaçlar kesiliyor, bir zamanlar yemyeşil, rengârenk çiçeklerle bezeli alan, betonla kaplanıyor. Bu manzara da çevre sakinlerinin vicdanını sızlatıyor. Yukarıdaki fotoğrafı görüyorsunuz işte. Park neyken ne olmuş…

KAMPANYA BAŞLADI
Güzelim parkın göz göre göre betonlaştırılmasını kabullenemeyen Kadıköylüler, “Parkımızı, yeşilimizi geri istiyoruz” diye feryat ediyor. Hatta şu günlerde sosyal medyada da örgütlenmiş durumdalar. “Bize havuz değil, yeşil lâzım” diye kampanya başlatmışlar. Çalışmanın durdurulmasını, betonlaştırılan alanın eskiye döndürülmesini istiyorlar. Bakalım bu feryadı İBB yetkilileri duyacak mı!

BEYAZIT’TA RESTORASYON BAŞLAMIŞ
Geçtiğimiz haftalarda, Beyazıt Camii’nin bakımsızlıktan dökülen fotoğraflarını görmüştünüz bu köşede… Cemaat, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon projesi hazırlanan caminin ne zaman restorasyona alınacağını merak ediyordu. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Yetkililer, İhalesi yapılan yenileme projesinin yer tesliminin de gerçekleştirildiğini ve çalışmaların başladığını söylemiş. Bu arada, restorasyon çalışmaları önümüzdeki yıl içinde tamamlanacakmış.

FATİH’TE METRUK KRİZİ
NEREDE bir metruk bina varsa, ne idüğü belirsiz kişilerin meskeni haline geliyor. Ve bu metruklar suç yuvasına dönüşüyor, çevre sakinleri için büyük tehlike oluşturuyor. Misal, Fatih Hırka-i Şerif Mahallesi, Melekhoca 2. Çıkmazı’ndaki metruk yapı, mahallelinin korkulu rüyası halinde. Zira buraya yerleşenler, yangın çıkarıyor, etrafı rahatsız ediyor. Yetkililer ise doğru düzgün bir tedbir almıyor. Mahalle Allah’a emanet…

Etiketler

Bir yanıt yazın