Aydınlık Heykel Stüdyosu

Basel merkezli mimarlık ofisi Architecture Club, Polonyalı sanatçı Monika Sosnowska için geniş pencereli, brüt beton bir heykel stüdyosu tasarladı.

Varşova’da bulunan 150 metrekarelik stüdyo, tasarımcıları tarafından “dikkatlerden uzak, cömert ışıklı bir alan” olarak tanımlanıyor.

Stüdyo, kuzey-güney yönünde, özel yapım büyük pencereleri olan, beş metre yüksekliğinde bir beton kutu.

Güney cephesinde sokağa bakan tarafta, yoldan geçenlerin içeride ne olduğunu görmesini engelleyen güçlendirilmiş cam kullanılmış. Bu cam, aynı zamanda parlak gün ışığını ustaca dağıtmaya yardımcı oluyor.

Binanın kuzey tarafındaki camlar ise ekstra şeffaf. Stüdyonun içinde sergilenen heykellere sürekli değişen bir fon olan bahçenin manzarasını sunuyor.

Dokulu beton duvarlar, cilalı beton agrega zeminin pürüzsüz yüzeyiyle tezat oluşturuyor.

I şeklinde üç çelik kiriş çatıyı destekliyor ve aydınlatma armatürlerini barındırıyor. Aynı zamanda Sosnowska’nın çalışmalarını asmak için de kullanılıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın