AYD 2013 AVM Tüketici Algı Araştırması Açıklandı

AYD (Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği) ile GfK Türkiye işbirliğiyle "AVM Ziyaretçisi Büyüteç Altında" başlığıyla her yıl yapılan AVM Tüketici Algı Araştırması Sonuçları The Marmara Otel'de yapılan bir konferansla açıklandı.

AYD Başkanı Hulusi Belgü ve Yönetim Kurulu ev sahipliğiyle gerçekleştirilen toplantı Genel Sekreter Nihat Sandıkçıoğlu’nun “Hoşgeldiniz”, Başkan Hulusi Belgü ile GFK Türkiye Genel Müdürü Fulya Durmuş’un “Açılış Konuşmaları”yla başladı.

AYD Başkanı Hulusi Belgü, AVM sektörünün gelişmesinden bahsederek, sektörün hızla büyüdüğünü, 2013 yılının bu açıdan çok başarılı geçtini vurguladı. Kurlardaki dalgalanmaya dikkat çeken Belgü “Acaba bundan sonra neler olacak?” sorusunun kafalarda olduğunu bu nedenle kurları yakından takip ettiklerini söyledi. Bugün açıklanan AVM Tüketici Algı Araştırması Sonuçlarının kendileri açısından çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Belgü, “GfK ile yaptığımız AVM’lerde Tüketici Algısı Araştırmasının sonuçları bizler için çok önemli. AYD’yi bu kadar başarılı yapan, doğru verileri sizlerle paylaşarak doğru kararlar almanıza yardımcı olmak. Araştırma sonuçlarında da gördüğümüz üzere AVM’lerde ziyaretçilerin geçirdiği süre gittikçe artıyor. Umarız kurlardaki bu yükseliş de durur ve daha iyi bir 2014 yaşarız hep beraber” dedi.

Rapor GFK Türkiye’den Elif Pars ile Yeşim Yaşa’nın sunumlarıyla takdim edildi ve yorumlandı.

Kantitatif araştırma kapsamında Türkiye genelinde 20 ilde, 1.567 kişiyle yüz yüze görüşülmüş AVM ziyaret alışkanlıkları analiz edildi. Çalışmada “GfK Shopper Matrix” modeli kullanıldı. Kalitatif araştırma aşamasında ise odak grup toplantıları ile “GfK Emo Sensor” kullanılarak alışverişçi iç görüleri irdelendi.

Toplantı GfK CEE-META Dijital Pazar Zekası Bölge İş Geliştirme Direktörü Caroline Henne’nin “Müşterilerin Satınalma Yolculuklarını Anlamak” konferansıyla sona erdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın