Ayasofya’da Dönüşüm Tamamlanıyor

TOKİ’nin Trabzon’da gerçekleştirdiği çalışmalardan biri olan Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'nde, rekreasyon düzenlemesinin yapımında sona gelindi.

Ayasofya Müzesi’nin çevresine yürüyüş yolunun yanı sıra el sanatlarının satışının yapılacağı yerlerde yapılırken kısa sürede hizmete girmesi planlanıyor.

Tarihi yapının çevresini çarpık yapılaşmadan kurtarmak amacıyla 44 bina kamulaştırılarak yıkıldı ve hak sahiplerine yaklaşık 40 milyon TL ödendi. Bölgenin imajını değiştiren Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi’nde rekreasyon yapım çalışmalarında da sona gelindi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Ayasofya’nın tarihi kimliğini ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projesi çevre düzenlemesi yapım çalışmaları bitirilmesi ile bu tarihi mekan Türk ve dünya turizminin hizmetine sunulacak” dedi.

Ayasofya’da, Trabzon’un yöresel el sanatları ürünlerinin satışı ve tanıtımının yapılacağı alanların da oluşturacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Tarihin, kültürün ve sanatın kenti olan Trabzon’un, Ayasofya bölgesindeki bu güzel birliktelik, şehrimizi ileriye taşıyacak, dünya kenti yapacak adımların en önemlilerinden biri” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın