Ayak İzinden Sanat İzine

100architects, "Huellas Artes" isimli "kentsel ayak izleri" çalışmasında Şili'nin Santiago şehrinde insanların metro istasyonu çevresinde patika gibi izlediği güzergahları sanatsal bir veriye dönüştürdü.

Kentsel ayak izi çalışması bir çevre yaratıp tanımlarken kesinlikle bir engel teşkil etmiyor. Ofis projesini açık kamusal alanda yeni bir kullanım alanı yaratan mimari bir müdahale olarak görüyor. Kamu etkileşimini amaçlayan projede, sosyal dinamiklerin grafiksel bir çalışma olarak ifade edilebileceği günlük spontane hareketlerin izi sürülmüş.

Bu çalışmayı yapmak için işlevsiz bir meydana sahip yeraltı ulaşım aktarma merkezlerinden birini seçmişler ve insanların bu noktadaki akışını katalizör olarak kullanarak bölgeyi canlandırmayı hedeflenmişler. Böylelikle, günlük meydana gelen ana sirkülasyon vurgulanmış. Sosyal ilişkilerin teşvik edilmesini ve mekansal dönüşümü sağlayacak renk, kelimeler, fotoğraflar ve çizgiler araç olarak kullanılmış.

Kullanılan ana malzeme polietilen ile kaplanmış bez bant. Ayrıca tasarım mevcut altyapıya yeni hacimler eklemiyor. Ofis niyetlerini metafor olarak ele alıyor ve “bu anlamda, varolanın üstüne oturan ve yeni mekansal olanakları su yüzüne çıkaran, meydan için bir elbise, bir kostüm gibi” görüyorlar.

Önerilen kullanım alanları bir selfie duvarı, sokak sanatçıları ve müzisyenlerin özgürce kullanabilecekleri bir sahne, ve metro istasyonundan çıkan insanların fark edebilecekleri bir buluşma noktasından oluşuyor. Bunlar dışında, spontane hareketlerin işaretlendiği yön okları ve oturmak için banklar da mevcut.

Etiketler

Bir yanıt yazın