Avustralya’yı Venedik Mimarlık Bienali’nde Temsil Edecek Ekipler Belli Oldu

2012 Venedik Mimarlık Bienali sırasında Avustralya Pavyonu'nda düzenlenecek "Oluşumlar: Avustralya Mimarisi'nde Yeni Uygulamalar" sergisinde yer almak üzere 6 Avustralyalı mimarlık ofisinin geleneğe meydan okuyan uygulamaları seçildi.

2011’in Ekim ayında Avustralya Mimarlar Enstitüsü Avustralya’daki mimarlık ofislerine ve mimarlara sergiye katılmaları konusunda çağrıda bulundu ve 124 adet başvuru aldı.

Bu başvurular arasından seçilen 6 ekip şu şekilde oldu:

– Healthabitat (Paul Pholeros, Stephan Rainow, Paul Torzillo)

– Supermanouvre (Dave Pigram, Iain Maxwell, Chris Duffield)

– Richard Goodwin Pty Ltd (Richard Goodwin)

– 2112 Ai (100YR City) (Tom Kovac, Fleur Watson)

– The Architects Radio Show (Stuart Harrison, Simon Knott, Christine Phillips, Rory Hyde)

– Archrival (Claire McCaughan, Lucy Humphrey).

Sergi, hem mimarın ne olduğuna dair var olan geleneksel algı ve tanımlamalara meydan okuyan uygulamaları vitrine çıkaracak hem de yenilikçi uygulamalar aracılığıyla mimarlık mesleğinin yeni çalışma alanlarına katkı sağlayacak.

Seçilen ekipler hem yaratıcı yöneticiler Anthony Burke ve Gerard Reinmuth ile yakından çalışacak hem de serginin gelişmesini sağlayacak TOKO Avan Projesi üzerinde çalışacak. Bu durum mimari uygulamadaki deneyim zenginliğini ve mimarlık mesleği boyunca ortaya çıkan evrimsel süreçlerin derinliklerine kadar anlaşılmasını beraberinde getirecek.

“Oluşumlar: Avustralya Mimarisi’nde Yeni Uygulamalar” başlığı, mimarların değişen rolüne ve gerçekleştirdikleri uygulamalara, mesleğin geleceğine ve tasarım yöntemlerinin keşfedilmesiyle ortaya çıkan mimarlık uygulamalarının alternatif biçimlerine, seçilen 6 ekibin ürünlerine dair tartışmaları kışkırtmayı amaçlıyor.

Dünyanın en önemli mimari etkinliklerinden biri olan Venedik Mimarlık Bienali önemli tartışmalar üretiyor. Mimarlık Bienali’nde Avustralya’nın varlığını 2006’dan bu yana Avustralya Mimarlar Enstitüsü koordine ediyor. Enstitünün bu desteği en azından 2016’ya kadar sürecek.

29 Ağustos-25 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenecek Venedik Mimarlık Bienali’nin küratörü David Chipperfield.

Etiketler

Bir yanıt yazın