Avustralya’nın ilk Güneş Panel Cepheli Ofis Binası

Avustralyalı mimarlık ofisi Kennon, Melbourne'da Avustralya'nın ilk güneş panel cepheli ticari ofis kulesini tasarlıyor.

550 Spencer adını verdikleri, 2024’te tamamlanması planlanan, sekiz katlı iş kulesinin cephesinde kullanılan 1.000’den fazla güneş paneli sayesinde standart bir çatı güneş paneli sisteminden 50 kat daha fazla elektrik üretilebilecek. Kennon’a göre bunun her yıl 70 ton karbondioksit salınımını önlediği tahmin ediliyor.

550 Spencer cephesinin tasarımı, sıradan güneş panellerinden farklı olarak geleneksel cam cepheye benzer bir görünüme ve kalınlığa sahip olan 1.180 güneş pilinden oluşacak. Kullanılacak paneller, Alman şirketi Avancis’in Avustralya’da daha önce hiç kullanılmayan Skala adlı güneş cephe sisteminden olacak.

Stüdyonun kurucusu Pete Kennon, “Bildiğimiz kadarıyla, Avustralya’da işleyen bir güneş cephe sistemi yok. Bu durumu tespit edip ülkede ilk atılım yapan proje grubu biziz,” dedi. Kennon, “Ulusal inşaat kodları ve inşaat standartları, güneş cephe ürünleri için henüz hüküm koymadı,” dedi.

Skala Avrupa’da kullanılmış olsa da, stüdyonun yangın güvenliğini sağlamak ve Victoria eyaleti bina temyiz kurulundan onay almak için yerel uzman Red Fire Engineers ile bir dizi test yapması gerekti.

550 Spencer şehrin merkezi iş bölgesinin kenarında, bölgeyi geliştiren bir görev üstlenerek, yenilenmekte olan ana caddenin önemli bir parçası olacak. Binanın bu sayede, bölgede inşaat için emsal teşkil etmesi umuluyor.

Panellerin çoğu binanın kuzey cephesine yerleştirilecek. Kennon’a göre, sistem binanın kullandığından daha fazla enerji üretecek, neredeyse hiç devam eden enerji maliyeti olmaması bekleniyor. Kennon, geleneksel bir çatı dizisi yerine cephe için bir güneş paneli oluşturarak, ofis çalışanlarının kullanabileceği bir çatı terasına yer açtı.

Mimarlık ofisi, güneş cephe sistemini Avustralya’ya getirmek için adımlar atarak, bunun ülkede daha fazla kullanılmasını ve dolayısıyla daha sürdürülebilir inşaatı teşvik etmesini umuyor. Kurucusu, “Projenin büyük başarısını, Avustralya endüstrisine bir güneş cephe ürünü fırsatı açması olarak görüyoruz,” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın