Avustralya’nın Gelişen Banliyö Bölgesinde Bir Apartman

Avustralya’nın Gelişen Banliyö Bölgesinde Bir Apartman

Austin Maynard Architects tarafından tasarlanan Terrace House, zengin bir tarihe sahip gelişen banliyö bölgesinin teras ev tipolojisinden esinlenerek Melbourne'ün bu farklı kesimine ilgi duyan insanlar için tasarlanmış ve inşa edilmiş.

Uzun, ince bir blok üzerinde yer alan bina, zemin katında 55 bisiklet parkı ve 3 ticari alan ile 2 ve 3 yatak odalı evler olmak üzere toplam 20 daireden oluşuyor, bu dairelerin en büyüğü 130 metrekare. Mimarlar, küçük bir görünüme ve doğal ışığa sahip, sıkıştırılmış dairelerden oluşan sonsuz bir labirent oluşturmak yerine, geleneksel teraslı evlerin düzeninden ilham almışlar.

Her konut aşırılıktan öte normal büyüklüğe sahip ve tüm sakinler cömert bir manzaraya, bir ön verandaya, bir çalışma alanına ve çatıda büyük bir ortak “avluya” sahip. Son derece sürdürülebilir olan bu konutlar, tarihi değeri olan bir binanın bakım taleplerini ve genellikle düşük termal performansını ortadan kaldıran teraslı bir ev deneyimi sunuyor.

Dış cephe tasarımı, Sidney Road boyunca uzanan karakteristik cephelerin yanı sıra Brunswick ve komşu banliyölerin güçlü Akdeniz tarihinden ödünç alıyor. Mimarlar, renkli dış mekan panjurları ile hafif metal örgüdeki bölgeye özgü ağır duvar kemerlerini yeniden yorumlamış. Bu da hem projenin kimliğine eğlenceli bir katkı yaratmış, hem de içeriden doğal ışığa maksimum erişim imkanı sağlamış.

Mimarlara göre bu fosil yakıtsız bina, topluluk duygusu ve apartman tarzı yaşamın ortak kaynaklarını sunan aile evleri için konut piyasasında çok ihtiyaç duyulan bir boşluğu dolduruyor. İç banliyölerde uygun maliyetli ancak yaşanabilir evler bulma ve güvence altına almadaki zorluklar, birçok ilk kez alıcıyı dış banliyölere zorlamış. Terrace House, sakinlerine Melbourne’un arzu edilen, hareketli ve bağlantılı bir bölgesinde yer alan ekonomik ve sosyal açıdan sürdürülebilir konutlara erişim sağlamayı amaçlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın