Avustralya’nın Cradle Dağı’nda Bir Ziyaretçi Merkezi

Avustralya merkezli mimarlık ofisi Cumulus Studio, Tazmanya eyaletinin Central Highlands bölgesinde bulunan ve deniz seviyesinden 1.545 metre yükseklikte olan Cradle Dağı üzerinde bir ziyaretçi merkezi tasarladı.

Keskin geometrik formlardan oluşan bir mağarayı anımsatan Cradle Mountain Ziyaretçi Merkezi, zıtlıklardan oluşan bir yapı.

Yağmur ormanlarıyla kaplı, Tazmanya canavarlarının dolaştığı Cradle Dağı ziyaretçiler için el değmemiş bir hazine değeri taşıyor.

Yetkililer mimarlık ofisinden yapacakları ziyaretçi merkezi tasarımının bu yaban hayatı koruma odaklı olmasını istemiş ve bina buna göre şekillenmiş.

Ziyaretçi merkezi, konuklarına Cradle Dağı jeolojisini yansıtan sıcak bir karşılaması sunacak şekilde planlanmış. Heykelsi, vahşi yaşamdan ilham alan proje, bir oryantasyon binası, ticari hizmetler üssü, servis otobüsü durağı ve otobüs geçiş merkezini içeriyor.

Binalar, sanki bir buzul tarafından sağlam bir kayaya oyulmuş gibi hissedilecek şekilde tasarlanmış. Ziyaretçileri mağara benzeri ahşap iç mekana davet eden havalandırmalı giydirme cephe formu, arazinin katlanan açısal jeolojisine uygun olarak hayata geçirilmiş.

İç mekanda kullanılan keresteler mekanın şiirselliği ve niteliklerine uygun olacak şekilde seçilmiş.

Ziyaretçi merkezi tasarımındaki üçgenleştirilmiş kereste hacminin karmaşık geometrisi teknik bir zorluk yaratmış olsa da sonuç oldukça tatmin edici olmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın