Avustralya’daki Devasa Havuz, Sörfçüler İçin Beş Farklı Dalga Üretiyor

Gold Coast'da bulunan havuz, dünyanın en büyük dalga havuzu.

Beş seviye için farklı dalga teknikleri ile donatılmış, tüm beceri düzeyleri ve sörf araçları için elverişli olan havuz; potansiyel olarak saatte iki binden fazla dalga üretecek şekilde tasarlanmış.

Okyanus yüzeyindeki yükselmeleri taklit eden bu teknoloji ile dalgalar, iki-altı set halinde geliyor ve özel olarak şekillendirilmiş resiflere çarpıyor.

Havuzdaki beş dalga teknolojisi, merkezi dalga cihazından dışarı doğru yayılan eş merkezli dalgalar oluşturarak çalışıyor.

Dalgalar su altındaki çeşitli türlerdeki resiflere ve kıyı şeritlerine çarpıyor. Her resif, dalga enerjisinin dağılmasını sağlamak için farklı biçimler oluşturuyor, bu yüzden farklı hız, şekil ve boyutlarda çarpıp dağılan dalgalar yaratıyor.

Havuz tüm seviyeler için dalga üretebiliyor.

1. seviye olan başlangıç seviyesinde insanlar, sörf yüzeyi kullanmayı, dalgaları yakalamayı ve sörf tahtasında ayağa kalkmayı; 2. seviyede ise basit bir dalgayı yakalamayı, sörf tahtasını kullanmayı ve dönüş yapmayı öğreniyor. 3. seviye biraz daha büyük bir dalga ile daha dik bir kalkış, daha ileri dönüşler ve hava manevralarını öğretirken; 4. seviyede 5 saniyelik çok hızlı hareket ve onu takip eden ileri dönüşler öğreniliyor. Son seviye olan 5. seviyede ise yüksek seviyeli sörfçüler için ağır yüzeyler kullanılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın