Avustralya’da Yeni Nesil için Yeni Bir Ses

Avustralya'da, mobilya tasarımcısı Ben Percy tarafından yeniden tasarlanan performans sanatları salonunda kullanılan dalgalı ahşap paneller salon akustiğini iyileştirme işlevi görüyor.

Avustralya’daki Northern Beaches Koleji’nin performans sanatları salonu, Ben Percy tarafından yeniden tasarlandı. Genç mobilya tasarımcısı, ağırlıklı olarak “amerikan lale ağacı” malzemesini tercih etti ve bunun projede öne çıkmasını sağladı.

Percy, 300 kişilik salonun arka bölümünde ilgiyi arttırmak için renk ve tonda çeşitlilikler aradı. Duvarın bazı yerlerindeki renk geçişleri Percy’e göre projenin en önemli noktalarından biri. Amerikan lale ağacının kanıtlanmış sürdürülebilirliği de malzeme seçimindeki diğer bir önemli faktör oldu. Düz yüzeyleri en aza indirmek, yankılanmayı azaltmak ve ses dalgalarını kırmak için paneller ile dalgalı yüzeyler oluşturuldu.

Percy, proje hakkında şunları söyledi:
“İtiraf etmeliyim ki bu proje beni kendi rahat çalışma alanımının dışına itti. Bir mobilya tasarımcısı olarak, kendi arkaplanımla ilgili bir şeyler yaratmak istedim ve akustik panellerden ziyade projenin uygulama aşamasında mobilya tasarım tekniklerine yer verdim. Kullandığım malzemenin, makinayla ne kadar kolay işlendiğini ve uygulandığını görmek beni çok memnun etti. Amerikan sert akçaağaç gibi başka ahşap malzemeler de tercih edebilirdim ama bu proje için çok zor olurdu.”

Tamamlanan proje, akustik anlamda iyi sonuç vermiş ve salonda iyileştirme sağlamış. Gösteri salonu okulda düzenlenen etkinlikler için kullanılıyor ve ayrıca diğer etkinlikler için dışarıdan şirketlerin kullanımına sunuluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın