Avustralya’da Köprü Üzerinde Bir Yaratıcı Öğrenme Merkezi

Avustralyalı ofis Kerstin Thompson Architects (KTA), Yeni Güney Galler’deki Bundanon Art Museum & Bridge için konutlar ve eğitim alanlarını içeren yaşanabilir bir köprü de dahil olmak üzere bir dizi bina tasarladı.

1993 yılında sanatçılar Arthur ve Yvonne Boyd tarafından Avustralya halkına hediye edilen Bundanon arazisi, Nowra şehri yakınlarındaki Shoalhaven Nehri’ne bakan 1.000 hektarlık çalı ve park alanından oluşuyor. Glenn Murcutt, Wendy Lewin ve Reg Lark ile birlikte 1999 yılında Boyd Eğitim Merkezi’ni ve diğer tarihi binaları tamamlamış. Kerstin Thompson Architects ise Bundanon Vakfı için araziye Sanat Müzesi ve Yaratıcı Öğrenme Köprüsü olmak üzere yakın zamanda iki yapı daha tasarlamış.

Yeni tesisler uzun süredir hem sel hem de yangına maruz kalan bu kırsal alan üzerinde inşa edilmiş. Müze yer altında planlanırken eğitim merkezi bir köprünün içerisinde tasarlanmış. Ofis, Bundanon Sanat Müzesi projesini, alandaki çevresel tasarım ve masterplandan sorumlu olan Atelier Ten ile birlikte geliştirmiş.

Basamaklı bir beton ön avlu etrafında düzenlenen yeni kompleks, Boyd Eğitim Merkezi ve Boyd’un orijinal çiftliği ile stüdyosu da dahil olmak üzere mevcut bir bina kümesini içeriyor.

Şu anda ziyaretçi merkezi olarak kullanılan eski stüdyo binaları yangın riskine karşı korunması ve güneydeki Boyd Eğitim Merkezi’nin manzarasını etkilemesi için eğimli alanın altına gömülmüş. İki sergi alanı ve bir koleksiyon bölümü doğal veya yapay aydınlatma seçimine izin veren derin tavan pencereleri ile eğimli bir beton çatının altına oturtulmuş.

165 metre uzunluğundaki metal bir köprü olarak hayata geçirilen Yaratıcı Öğrenme Köprüsü, eğitim gruplarına ve halka açık 64 konut için bir alan oluşturacak şekilde planlanmış.

Oluklu metal çatı ve siyah oluklu kaplama ile tamamlanan bu köprü, manzaranın kesintisiz izlenmesini sağlamak üzere metal ağ ile korunan açık alanlara sahip tasarlanmış.

Ofis, binalarda güneş panelleri ve doğal soğutma kullanarak projenin mümkün olduğunca sürdürülebilir olmasını hedeflemiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın