Avustralya’da Doğanın İçinde Ahşap Kulübe

Leopold Banchini Architects tarafından tasarlanan Marramarra Shack, Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde yer alıyor. Avustralya'da doğayla uyumlu olarak tasarlanan bu proje, eski iskele malzemelerini kullanarak inşa edilen sade ve çevre dostu bir ahşap kulübe olarak öne çıkıyor.

Fotoğraflar Rory Gardiner’a ait.

Merkezi Cenevre’de bulunan Leopold Banchini Architects, 2017 yılında Leopold Banchini tarafından kuruldu. Leopold Banchini Architects, ahşap kulübeyi Avustralya’daki bir derenin üzerine yerleştirmiş.

Marramarra Shack, Leopold Banchini Architects tarafından Yeni Güney Galler’de dere kenarında inşa edilmiş bir ev.

Adını üzerinde bulunduğu Marramarra Deresi’nden alan Marramarra Shack, Darug topraklarında erken bir İngiliz yerleşimi olarak bölgenin tarihinden ipuçları alıyor ve ahşap telgraf direkleri ile eski bir iskeleyi yapı ve mobilyaları için yeniden kullanıyor.

Ev eğimli bir bankın üzerine inşa edilmiş.

Yangına dayanıklı fiber çimento panellerle kaplanan kulübe, derenin dik eğimli kenarından aşağıya doğru iniyor ve araziye etkisini en aza indirmek için tasarlanmış çelik temeller üzerinde kumtaşı ana kayaya sabitlenmiş.

Bir çatı terası, veranda ve iki yatak odası en yüksek noktayı işgal ediyor ve basamaklı, ahşap kaplı bir iç mekandan üç katlı bir yaşam alanına iniyor.

Asma bir şöminenin etrafına yerleştirilmiş oturma düzenine sahip bu oturma odası, kuzeye bakan büyük bir pencereden dereye bakıyor ve bu pencere, mekanda asılı duran endüstriyel görünümlü bir kaldırma ve ağırlık sistemi kullanılarak açılabiliyor.

Bina basamaklı bir forma sahip.

Evin ortasındaki bir sıra ahşap panjur, yatak odası ve banyo alanlarının yaşam alanına açılmasını sağlıyor ve ev boyunca çapraz havalandırma yaratıyor.

“Sıkı bir şekilde düzenlenmiş yapısal strüktür ile birlikte kademeli uzunlamasına kesit, evin bulunduğu dik eğimli araziyi kabul ediyor. Konutun iç mekanı tamamen kuzeye bakan tek bir büyük pencereye odaklanmış.”

Evin dereye bakan tarafında tam genişlikte, tavandan tabana bir pencere yer almakta.

İçeride, Marramarra Shack’in basamaklı bölümü, planın her iki tarafı boyunca uzanan iki merdiven arasında yerleşik depolama ve mutfak tezgahları oluşturmak için kullanılmış.

Yatak odalarında, alçak tavan yükseklikleri ile daha samimi bir his yaratılırken, ana banyoda alan çift yükseklikte, tavan pencereli bir duş oluşturmak için açılıyor.

Evin ahşap kaplı bir iç mekanı var.

Ahşap zemin, tavan ve duvarları kaplarken, geri kazanılmış ahşap mobilyalar ve sade metal aksesuarlar, dikkati dere manzarasına odaklayan sade iç mekanlar yaratıyor.

“Darug bölgesinde yetişen Benekli Sakız kerestesi tavan ve zemin kirişleri için kullanıldı. Detaylar ve mobilyalar, yerleşimciler tarafından dere kıyısında inşa edilen eski iskeleden yeniden kullanılan terebentin kerestesinden yapıldı.”

Etiketler

Bir yanıt yazın