Avrupa’dan 3 Geliştirme Projesi, ULI Mükemmellik Ödülleri’nin Sahibi Oldu

Ödüle layık görülen ilk 3 geliştirme projesi ile birlikte 4. proje ULI (Urban Land Institute) EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) Mükemmellik Ödülleri yarışmasında büyük övgü aldı.

Kazanan 3 proje: ENER[GIE]NGER (Münih, Almanya), Perseo (Milano, İtalya) ve Wolverton Parkı’nda yer alan “Triangle Building” (Keynes, UK). Bu üç projeden başka büyük bir övgü de Suudi Arabistan’ın Thuwal şehrinde bulunan Kral Abdullah Üniversitesi’ne (KAUST) geldi.

Kazananlar, Amsterdam’da gerçekleştirilen ve enstitü tarafından son 6 ay içinde Avrupa gayrimenkul sektöründeki son gelişmelerin değerlendirildiği “ULI Avrupa’da Eğilimler Konferansı” nda açıklandı.

ENER[GIE]NGER, 2009 yılında kurulan Wilhelm Gienger VerwaltungsGmbH tarafından gerçekleştirilen 2.600 m2‘lik ofis ve perakende geliştirme projesi. Proje yapı içinde hafifliği ve hareketi olanaklı kılan “enerji spirali” fikrine dayanıyor.

Perseo, Expo 2015 alanı olan bölgede gerçekleştirilen 16.000 m2‘lik bir ofis geliştirme projesi. Galotti tarafından geliştirilen ve baştan sona bir altın madeni olarak kiralanan bina, İtalya’nın ilk üç katlı, A sınıfı binası.

Wolverton Parkı ise Milton Keynes’in dışında bulunan ve karma kullanımlı 300 adet lojman ve ticari alanın yanı sıra kamusal tesisler, 2,5 hektarlık park gibi donatıları sağlamak için tekrar geliştirilen eski bir demiryolu. Projenin geliştiricisi ise Places for People.

Jüri Başkanlığı’nı üstlenen Jones Lang LaSalle İngiltere Başkanı Andrew Gould, 2011 yılı ödül kazananlarının bütünsel kentsel tasarım ve sürdürülebilirlik ilkelerini ispat ettiklerini vurguluyor ve ekliyor: “Sivil kullanıcılar ve eğitim için olduğu kadar perakende, ofis, karma kullanım alanları için belirledikleri kentsel tasarım ve dönüşüm yaklaşımları büyük ölçüde yenilikçi ve özenli.”

Enstitü’nün “Mükemmelliği Ödüllendirme” programının bir parçası olan yarışma, 1979 yılında ULI’nin rehberinde yer alan “arazi kullanımında mükemmelliği yakalamış olan uygulamaların ödüllendirilmesi gerektiği” prensibine dayanıyor.

Ödül için liderlik kabiliyeti, yenilik, kamu yararı, kamu ve özel sektör ortaklığı, çevreye duyarlılık ve çevreyi koruma, toplumsal ihtiyaçlara cevap verebilme ve finansal sürdürülebilirlik kriterlerinin sağlanması gerekiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın