Avrupa ve Türkiye Arasında Yeni Bir Sanatçı Değişim Programı: Be Mobile – Create Together!v

Avrupa ile Türkiye arasındaki çok disiplinli değişim programı Be Mobile – Create Together!, kariyerinin başındaki sanatçıları Fransa, Almanya, Hollanda ve Türkiye’nin sanat mekânlarında misafir ediyor. Başvurular bugünden itibaren yapılabilabiliyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren dört kültür kurumu, Fransız Kültür Merkezi, Hollanda Büyükelçiliği, Goethe Enstitüsü ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Fransa, Hollanda, Almanya ve Türkiye’deki misafir sanatçı programlarını bir araya getiren kültürler ve disiplinler arası bir proje için güçlerini birleştiriyor: Be Mobile – Create Together!

Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen Türkiye-AB Kültürlerarası Diyalog programı kapsamında gerçekleştirilen Be Mobile – Create Together! projesi, Fransa, Hollanda, Almanya ve Türkiye’de 16 farklı misafir sanatçı programını bir araya getiriyor.

Be Mobile – Create Together! projesi kapsamında, dijital ve görsel sanatlar, performans sanatları veya edebiyat alanlarında faaliyet gösteren, kariyerlerinin başındaki Türkiye’den sanatçı ve yazarlar Avrupa’da, Avrupa’dan benzer sanatçı ve yazarlar ise Türkiye’deki misafir sanatçı programlarına katılım olanağı bulacak.

Proje kapsamında Türkiye’den 13 sanatçı Fransa, Hollanda ve Almanya’ya giderken; Fransa, Hollanda veAlmanya’dan 13 sanatçı Türkiye’ye gelecek. Türkiye’deki sanatçılar sadece Fransa, Almanya ve Hollanda’daki misafirsanatçı programlarına; Fransa, Almanya ve Hollanda’daki sanatçılar ise yalnızca Türkiye’deki programlarakatılabilecek. Katılımcıların kalma süreleri ise misafir sanatçı programına göre değişiklik gösterecek. Seçildikleriprograma göre sanatçıların kalma süreleri minimum 1, maksimum 6 ay arasında değişecek. Sanatçıların seyahat ve barınma masraflarının yanı sıra işlerini üretmek için yapacakları harcamalar proje tarafındankarşılanacak.

Be Mobile – Create Together! projesinin ilk duyurusu 20 Mart Çarşamba günü Salon İKSV’de gerçekleşen bir basın toplantısıyla yapıldı. Basın toplantısına Fransa Büyükelçiliği Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarı Eric Soulier, Yunus Emre Enstitüsü Strateji Geliştirme Müdürü Bülent Üçpunar, Ankara Fransız Kültür Merkezi Müdürü Sébastien de Courtois, Hollanda Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Dr. Quirine Mireille van der Hoeven, Goethe Enstitüsü İstanbul Direktörü Dr. Reimar Volker, İKSV Güncel Sanat Projeleri ve İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer, Be Mobile-Create Together! Proje Koordinatörü Tuna Ortaylı Kazıcı ve Be Mobile-Create Together! Takım Lideri Sait Fehmi Ağduk katıldı.

Proje kapsamında Türkiye’den 13 sanatçı Fransa, Hollanda ve Almanya’ya giderken; Fransa, Hollanda ve Almanya’dan 13 sanatçı Türkiye’ye gelecek. Türkiye’deki sanatçılar sadece Fransa, Almanya ve Hollanda’daki misafir sanatçı programlarına; Fransa, Almanya ve Hollanda’daki sanatçılar ise yalnızca Türkiye’deki programlara katılabilecek. Katılımcıların kalma süreleri ise misafir sanatçı programına göre değişiklik gösterecek. Seçildikleri programa göre sanatçıların kalma süreleri minimum 1, maksimum 6 ay arasında değişecek. Sanatçıların seyahat ve barınma masraflarının yanı sıra işlerini üretmek için yapacakları harcamalar proje tarafından karşılanacak.

Başvuru koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için: https://www.bemobilecreatetogether.eu/TR/

Be Mobile – Create Together! projesini sosyal medyada takip etmek için:

https://www.facebook.com/bemobilecreatetogether

https://twitter.com/bemobile_ct

https://www.instagram.com/bemobilecreatetogether

Etiketler

Bir yanıt yazın