Avrupa Mimarlık Öğrencileri Buluşması (EASA) Yürütücülerini Arıyor

21 Temmuz - 4 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Hırvatistan’ın Rijeka kentinde, “Re:EASA” teması altında yapılacak olan 37. Avrupa Mimarlık Öğrencileri Buluşması (EASA) için yürütücü başvuruları açıldı. Son başvuru 8 Nisan.

Bu senenin teması olarak belirlenen “Re:” ön eki, Latince’de “var olan” ve “var olanı kabul etmek” anlamlarına gelmekte. Hırvatistan’ın ana liman kenti olan Rijeka’nın ani endüstriyelleşme sürecini izleyen düşüşü ve finansal çöküş ile birlikte düşünüldüğünde ise Re:EASA, yürütücülerini bulunduğu şehre ve kullanıcılarına dokunan, yeni ve farklı bir düzen veya değer üzerine tartışmaya çağırıyor.

Re:EASA’nın temel sorusu, ürettiğimiz sonsuz miktarda atığın potansiyelini, değerini ve anlanımı anlamak amacıyla kullanılabilirliğin yeni boyutlarını araştırmak üzerine:

Boşa harcanan malzeme, terk edilmiş mekanlar, boşa harcanan zaman, tekrarlanan hatalar… Mimarlar, bu hiper üretken gerçeklikteki rollerini ve tutumlarını yeniden gözden geçirmeli. Mimarlar, doğal olarak, çevreye duyarlı, sosyal ve ekonomik tutumları ve bu konuların tasarımdaki önceliği üzerinde durmalı. Dünya, sürekli olarak yeni üretmek yerine, kendi atığından, kendi hatalarından, derslerinden ve kendi terk edilmiş potansiyelinden kendinin üzerine inşa etmeli.

Re:EASA için geliştirilecek atölye önerileri inşaat, teori, performans, dijital üretim vs. gibi temanın bağlamıyla örtüştürülen her şekilde oluşturulabilir. Şehrin dinamikleri, tema ve organizasyon detayları hakkında daha fazla bilgiye easacro.info adresinden ulaşılabilir.

  • Yürütücü başvuruları için son başvuru tarihi: 8 Nisan 2018
  • Seçilen başvuruların açıklanma tarihi: 20 Nisan 2018

Yürütücüler İçin Açık Çağrı Kitapçığı: Re:EASA

Geçen yıl Danimarka’da “Hospitality: Finding the Framework” teması altında gerçekleştirilen atölyeler buradan incelenebilir.

Sorular için EASA Türkiye temsilcileri ile easaturkey@gmail.com adresinden iletişime geçilebilir. EASA Facebook

Etiketler

Bir yanıt yazın