Avrupa Birliği Çevre Ödülleri İçin Son Başvuru Tarihi 11 Kasım

27 AB üyesi ülke ve Türkiye ile Hırvatistan’da sürdürülebilirlik ve inovasyon konusunda ön plana çıkan işletmelere verilen Sürdürülebilirlik için İnovasyon-Avrupa Birliği Çevre Ödülleri, işletmelerin yenilikçi uygulamalarını ödüllendirmeyi hedefliyor.

Avrupa’da sürdürülebilirlik için inovasyonun yaygınlaştırılmasını amaçlayan bu girişim, çevre dostu yönetim anlayışı, uygulama ve ürünlere öncülük eden işletmelerin başarılarını takdir etmek ve diğer kurumların bu anlayışı benimsemelerini desteklemek amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından iki yılda bir düzenleniyor.

REC Türkiye ve TÜSİAD işbirliğinde düzenlenen Sürdürülebilirlik için İnovasyon – Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı ülkemizde işletmelerde sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılmasını sağlamak için inovasyonun teşvik edilmesini amaçlıyor. Türkiye, bu sürece 2006 yılından itibaren katılıyor. Ödüller işletmelerin rekabet ettiği Avrupa pazarında itibarının kurumsallaştırılması için çok önemli fırsatlar sunuyor. Aynı zamanda, önemi ve itibarı açısından Avrupa kamuoyunda bilinirliliği çok yüksek olan bu ödüllerin tam üyelik sürecinde ciddi ve kararlı adımlar atan ülkemiz ve işletmelerimiz için önemli bir teşvik aracı oluyor.

Bugün kurumsal itibarın, ticari başarı elde etmek isteyen şirketler için hayati bir önemde olduğu herkes tarafından kabul ediliyor. Özellikle Avrupa’da temiz, güvenilir, hesap verebilen ve kurumsal sosyal sorumluluk bilincinde olan işletmeler bir adım öne çıkıyor.

İşletmelere Avrupa ve Türkiye pazarında büyük bir kurumsal itibar kazandıracak söz konusu ödül sürecine katılmak için öncelikle REC Türkiye ve TÜSİAD işbirliğinde düzenlenen Sürdürülebilirlik için İnovasyon – Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı’nda dereceye girmek gerekiyor. Ulusal programda dereceye giren işletmeler Avrupa Birliği tarafından düzenlenen ödül sürecine katılabilmeye hak kazanıyor.

Yönetim, Süreç ve Ürün olmak üzere üç kategoride dağıtılan ödüllerin 2011-2012 dönemindeki dördüncü kategorisi Sürdürülebilirlik Raporlaması. Ülkemizde dördüncü kez sahiplerini bulacak ödüller için başvurular, 11 Kasım 2011 tarihine kadar devam ediyor. Detaylı bilgiye www.abcevreodulleri.org internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın