Avanos’a İkinci Taş Köprü için Mimari Proje Yarışması

İlçemize yapılması planlanan ikinci taş köprü için mimari proje yarışması düzenlenecek.

Mimari proje yarışmasına ilişkin, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mustafa Körükcü, Arkitera Mimarlık Merkezi’nden Sayın Ömer Yılmaz ve Sayın Mimar Aslı Özbay ile görüştü.

Bu kapsamda yapılması öngörülen ikinci köprü için mimari proje yarışması düzenlenmesi ve dereceye giren projelerin ödüllendirilmesine ilişkin konu, Avanos Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı gündemine de alındı.

Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mustafa Körükcü ve Avanos Kaymakamı Sayın Mustafa Eldivan’ın da katılımıyla, Arkitera Mimarlık Merkezi’nden Sayın Ömer Yılmaz ve Sayın Mimar Aslı Özbay ile saha üzerinde gezi ve incelemelerde bulunarak, Ulaş Çay Bahçesi’nde proje ve yarışmaya ilişkin konular üzerinde sohbet etti.

Yeni köprümüz yarışma yoluyla gerçekleştirilirken, serbest rekabet yolu ile yüksek nitelikli projelerin geliştirilmesine, çok sayıda seçenekten işlevsel, özgün ve sanatsal çözümlerin değerlendirilmesine, güzel sanatların teşvikine ve ilgili mesleklerin gelişmesine de katkı sağlanacak.

Ayrıca yarışma, bir köprü yarışması olarak Türkiye’de ilk olma ve Kapadokya’da açılan ilk yarışma olma özelliğiyle de iki alanda özel bir yarışma olacak.

Etiketler

3 yorum

  • kaya-kizilkaya says:

    Umarım yarışma kapsamında, yaya köprüsü gibi kenti ve kentliyi ilgilendiren disiplinler arası bir konuda, belirli bir odanın konuyu sahiplenmediği, bütün ilişkili meslek insanlarına eşit hak sunan bir yarışma süreci yaşanır.

  • mustafa-artar says:

    Arkitera ekibine “yarısmayla yap” konusunda destekleri ve Kapadokya gibi önemli bir bölgeden baslattıkları gırısım ıcın cok tesekkur ederim. Sn Kızılkaya’nın yorumuna katkı olması amacıyla yapılacak yarısmanın dısıplınlerarası ortaklık ile sekıllendırılmesını ben de arzu ederım. Umarım da oyle olur. Emegınıze saglık.

  • omer-yilmaz says:

    Merhaba,
    Twitter’dan da gelen bu “disiplinlerarası” eleştiri / görüş / katkılarına bir genel yorum yapmak istiyorum:

    Biz Arkitera’da din, dil, ırk, okul, meslek gibi tüm farklılıkları bir renk olarak görüyoruz. Ama hangi okuldan mezun olduğuyla, mesleğiyle vesaire ilgilenmiyoruz.

    Bazen mimarlık kelimesi öne çıkıyor. #mimarligiseviyorum’da olduğu gibi. Burada fiziksel çevrenin tasarlanmasına ilişkin tüm tasarım disiplinlerinin anlaşılmasını bekliyoruz.

    Kişinin mesleği ve okuluyla ilgilenmezken niteliğiyle, iş yapma biçimiyle, donanımıyla, zekasının pırıl pırıllığıyla, adil davranmasıyla yani duruşuyla son derece ilgiliyiz.

    Öte yandan önümüzde KİK mevzuatının bağlayıcılıkları var. Yarışmayla Yap projesinin uzun vadeli hedeflerinden birisi mevzuatın yeniden düzenlenmesi. Türkiye’de yasalarda genelde alışkın olduğumuz üzere bireye güvenmeme tavrı Yarışmalar Yönetmeliği’nde de devam etmiş. Belki o günün koşullarında doğru bir tavırdı da. Ama bugün artık yönetmeliğin değişmesi gerektiği çok açık. Kişileri diplomaları ve oda üyelikleri üzerinden kategorize etmek yerine yapılan işe bakılması gerekli yönetmelikte de.

    Bu kadar uzatmamamın nedeni şu: Açılacak yarışmalar da “disiplinlerarası açalım” gibi bir politik duruşumuz yok. Kent için, kentli için en doğru projeyi elde etmek için hangi tür yarışma açılması gerekli ise o açılır.

    Kolaylıklar dilerim.

Bir yanıt yazın