Austin’de Bungalow Üzerine Eklenmiş Yeni Bir Yapı

Austin’de Bungalow Üzerine Eklenmiş Yeni Bir Yapı

Amerikalı mimar Nicole Blair Austin'deki bungalovun üzerine eklediği asimetrik şekle sahip ev uzantısının dış cephesini eskitilmiş çelik panellerle kaplamış.

The Perch adlı ek bina, mevcut arka bahçeden ödün vermeden yaşam alanlarını genişletmek isteyen bir çift için tasarlanmış. Yapı, mevcut evin çatısının sadece 60 santimetre yukarısına eklenmiş düzensiz şekle sahip çelik bir hacim olarak inşa edilmiş. 61 metrekarelik yapının doğrudan mevcut evin üzerine yerleştirilmesi ile evin yaşam alanı genişletilmiş.

Mevcut bir bungalovun 60 santimetre yukarısına eklenen The Perch üçü yanal kuvvetlere direnmeye yardımcı olmak üzere mevcut bungalov duvarlarını delip geçen dört çelik sütun üzerine oturtulmuş.

Çelik yapı arsadaki bitki örtüsünü bozmamak için saha dışında monte edilmiş ve bir vinçle yerine taşınmış.

Ek binaya, birincil konutun avlusuyla aynı sahanlığı paylaşan bir dış çelik sundurmadan girilmesi planlanmış. İçeride, zemin alanının yaklaşık yarısını kaplayan açık konsept bir mutfak, oturma ve yemek odası tasarlanmış.

Kısa bir kat merdiveni ile arka bahçeye bakan bir odanın ve sokağa bakan diğer bir odanın yer aldığı bir koridora çıkış sağlanmış.  Odalardan biri misafir odası olarak ayrılırken diğer oda kuaför olan ev sahiplerinden biri için dükkan olarak planlanmış.

Bina, mimarın aşağıdaki ana evi tamamlarken bazı mevcut peyzaj öğelerini eşleştirmek için seçtiği ve az bakım gerektiren bir malzeme olan hava koşullarına dayanıklı çelikle kaplanmış. Çıkıntılı paneller, çatı hattının eğlenceli geometrisine uygun bir açıda yerleştirilmiş.

Ana yaşam alanının duvarlarını ve tavanını kaplayan yivli ahşap kalaslar, mutfakta pembe dolaplar ve banyoda açıkta kalan sıhhi tesisat armatürleri ile iç mekanlar renkli ve aydınlık bir şekilde hayata geçirilmiş.

Ana girişte, dış duvar zeminden tavana kadar camdan yapılmış ve mekana bol miktarda ışık getirilmesi sağlanmış.

Etiketler

Bir cevap yazın