Austin Evi

Studio DuBois ve Elizabeth Stanley Design tarafından tasarlanan Austin Evi minimalist bir tasarıma sahip

Austin, Teksas’taki bu çarpıcı konutun dışındaki sakin kırsal manzaralardan yola çıkarak, aile evinin gelişen şehir merkezine çok yakın olduğu kimsenin aklına gelmez. Amerikan mimarlık firması Studio DuBois ve iç mimar Elizabeth Stanley Design tarafından özenle ve minimalist bir tarzda tasarlanan proje, 3 çocuk ve 2 köpek sahibi bir ailenin evi. Müşteriler, “Manzara içine yerleştirilmiş ve önden bakıldığında biraz esrarengiz, ağır duvarların gizem ve mahremiyet yarattığı bir ev istedik” diyor.

Studio DuBois, pürüzsüz betondan temiz, canlı yüzeyler, basit geometrik hacimler ve çevredeki manzarayı çerçeveleyen ve iç ve dış mekanları sorunsuz bir şekilde birbirine bağlayan cam şeritleri kullanarak evin sakinleştirici, minimalist mimarisini oluşturmuş. Austin’deki en istisnai inşaat alanlarından birindeki arsa derin bir dinginlik ve benzersiz bir yer duygusu ile geniş ve gökyüzüne açık. Mimarlık ofisinin kurucusu Mark DuBois, “Ev deneyiminin bu olağanüstü sitenin bir ifadesi olmasını istedik” diyor.

Elizabeth Stanley, iç mekan tasarıma öncülük etmiş ve tasarımı eski mobilyalar ve ailenin kişisel koleksiyonundan sanat eserleriyle zenginleştirmiş. Sonuçta hem zarif hem de sofistike, ama aynı zamanda oldukça dramatik- yine de sessiz, abartısız bir mekan olarak ortaya çıkmış.

Bu sıcak minimalizm, Stanley’nin stüdyosunun burada mükemmel bir şekilde uygulanan yaklaşımının simgesi. İç mekana doku ve oyuncu katmanları ekleyen sanat eserleri aracılığıyla renk vurguları ortaya çıkıyor.

Tasarımda, sınırlı bir renk paleti kullanılmış. Mobilyalar çeşitli klasik Pierre Jeanneret tasarımlarından, Living Divani kanepeye, Charlotte Perriand tasarımı taburelere ve George Nakashima sandalyelerinden Michael Anastassiades ve Faye Toogood’un çağdaş eşyalarına kadar uzanıyor.

Dış mekandaki yeşil, evin her dönüşünde, alana hakim olan uzun manzaralara sahip bir başka önemli kahraman. Teraslardan geniş bir giriş yoluna ve bir yüzme havuzuna kadar bir dizi dış alan, doğa ile bu Austin evi arasındaki bağlantıları baştan sona güçlendiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın