AURA İstanbul Review Vol.1/2

AURA İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi, “AURA İstanbul Review Vol.1/2” isimli ilk kitabını VitrA desteği ile yayınladı.

AURA İstanbul’un, “AURA İstanbul Review Vol.1/2” isimli ilk kitabı VitrA desteği ile yayınlandı. Kitap 3 Ekim tarihinde AURA İstanbul’da düzenlenen lansman ile tanıtıldı. Son 2 yıl, 4 yarıyıl süresince, 8 akademisyen/profesyonelin danışmanlığında üretilen 39 proje arasından seçilen 25 proje kitapta yer alıyor. AURA İstanbul’un eğitim danışmanı Doç.Dr. Özgür Bingöl’ün “Ne O Ne Bu, Hem O Hem Bu: Arada Olma Hali Üzerine…” başlıklı sunuş metni ve Prof.Dr. İhsan Bilgin’in “Mimarlık Nerede Öğrenilir?” makalesi ile başlayan kitapta, 2 yıl boyunca üretilen projeler kronolojik bir sıra ile sunuluyor. Çalışma sürecinde farklı kavram ve temaların ele alındığı dönemler boyunca, İstanbul’un daha iyi yorumlanmasına katkıda bulunan projeler üretiliyor.

Serifika programında yürütülen çalışmalardan bazı başlıklar:

| Gizem Öztürk – İstanbul’da Bir Fikir Projesi: Evsizler için Konut
| Bora Can Aksoy – Yapı Stoğu Yenilenmesi Sürecinin Konut Birimi Planlaması Açısından İncelenmesi: Bağdat Caddesi Örneği /
| Aygül Çınar – İstanbul’a Bir Nefes: Çinçindere Eko-Koridoru
| İkbal Sezen Polat – İstanbul’da Artan Kentsel Yoğunluğa Bağlı Olarak Mezarlıkların Durumu
| Feyza Sayman – ‘Hatıradan İbaret Kalan Kent’ İstanbul’un Hafıza Haritası
| Gülsen Şenol – Kentsel Bir Eşik Olarak; Kadıköy Pasajları

AURA İstanbul, sertifika programı kapsamında, dünya şehirleri ve özellikle de İstanbul üzerinde stres yaratan karmaşık küresel sorunları anlamak için farklı disiplinlerden beslenen seminerler, konferanslar ve atölyeler düzenledi.

Akademi, ürettiği projeler ile kültürel bir üretim biçimi olarak mimarlığın anlaşılması ve araştırılması konularının altını çizerek, yapılı çevrenin sosyal, politik ve ekolojik sistemlerle ilişkilerinin göz önünde bulundurulduğu, yenilikçi çözümler üretmeye teşvik ediyor.

AURA İstanbul Review Vol.1/2
Editör: İpek İlter
Kitap Tasarımı: Cem Günübek
Sponsor: VitrA

Sınırlı sayıda basılan kitap satışa sunulmuyor. Kitap, ilgili üniversite ve kurumların kütüphanelerine bağışlanacak. İlgilenenler, kütüphanelere başvurabilir veya AURA İstanbul ile iletişime geçebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın