AURA İstanbul 2022 Bahar Dönemi Sertifika Programı Başvuruları Başladı

İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi’nin 14 Mart tarihinde başlayacak olan 16 haftalık sertifika programı için başvurular başladı. Yürütücülüğünü Arman Akdoğan ve Ömer Devrim Aksoyak'ın üstlendiği programa son başvuru tarihi 27 Şubat 2022.

AURA İstanbul Bahar Dönemi Sertifika Programı, mimari ve kentsel tasarım sürecini hem teorik, hem de pratik düzeyde ele almak, disiplinler arası bakış açısı geliştirmek ve kendi özel ilgi alanları üzerinde çalışma olanağı bulmak isteyen genç meslek insanlarına kapılarını açıyor. Programa mimari, iç mimari ve kentsel ölçekte araştırma ve proje üretmek isteyen, tüm disiplinlerden lisans mezunları başvuruda bulunabiliyor.

Bahar Dönemi boyunca, koronavirüse yönelik alınan önlemler nedeniyle, tüm seminer, konferans, etkinlikler online platformlarda gerçekleşecek; stüdyo görüşmeleri ise hem online hem de fiziksel mekanda, hibrit bir formatta düzenlenecek. İstanbul’da ikamet etmek programa katılım şartı olmamakla birlikte, katılımcıların program kapsamında düzenlenen, hem dijital hem de fiziksel etkinliklerin dinamik yapısına uyum sağlamaları ve dönem boyunca tam zamanlı olarak programda yer almaları bekleniyor. Başvurular arasından seçilecek tüm katılımcılar ücretsiz olarak programda yer alma hakkı kazanacak.

Programın omurgasını oluşturan Araştırma Tabanlı Tasarım Stüdyosu, geleneksel mimari stüdyo pratiklerinin sınırlarını aşarak, güncel kentsel sorunlara disiplinler arası bakış açısıyla yaklaşıyor. 2022 Bahar Dönemi’nde, katılımcıların bireysel ilgi alanı ve deneyimleri doğrultusunda belirleyecekleri proje ve araştırmalar, Arman Akdoğan ve Ömer Devrim Aksoyak yürütücülüğünde geliştirilecek. Katılımcılar, stüdyonun başlangıç bölümünde, ısınma atölyesi ile grup çalışmalarına yoğunlaşacak. Sonrasında, stüdyo yürütücülerinin danışmanlığında çalışmalarını geliştirme fırsatı bulacaklar.

Hazırlanan içerik, stüdyo kapsamında yapılan çalışmaları destekleyecek tarihsel-kuramsal, ayrıca teknik yönteme ilişkin AURA Seminerleri’ne, disiplinler arası nitelikte tartışma ve buluşma ortamı sağlayan Cumartesi Aurası konferanslarına, Exlibris AURA kitap söyleşilerine, AURA Forum tasarımcı buluşmalarına, kolektif düşünme ve üretime yönelik atölye ve gezilere katılma olanağı sunuyor.

Başvuru hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Etiketler

Bir yanıt yazın