August Jasmund’un ruhu aşkına

Alman mimar August Jasmund tarafından inşa edilen ve 1890 yılında görkemli bir törenle hizmete giren İstanbul'un batıya açılan kapılarından Sirkeci Garı, tarihinin en büyük restorasyonu için hazırlanıyor.

Alman mimar August Jasmund tarafından inşa edilen ve 1890 yılında görkemli bir törenle hizmete giren İstanbul’un batıya açılan kapılarından Sirkeci Garı, tarihinin en büyük restorasyonu için hazırlanıyor. Bina, restorasyon projeleri çizildikten sonra, koruma kurulunun onayının ardından ihaleye çıkılarak restore edilecek.

121 yıldır İstanbul’dan batıya gidenleri taşıyan trenlerin kalktığı Sirkeci Garı, tarihi boyunca bazı küçük restorasyonlar geçirdi. Çatının batı bölümlerinin akması nedeniyle binada çürümeler meydana geldi. Bunun üzerine harekete geçen TCDD, binanın restore edilmesine karar verdi.

Sirkeci Garı’nın şu anda restorasyon projeleri çiziliyor. Çatısında problem olduğu için binayı korumak anlamında, çatı, geçici olarak koruma altında alınacak. Restorasyon projeleri tamamlandıktan sonra onay için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na sunulacak. Onay alındıktan sonra ihaleye çıkılacak ve restorasyon başlayacak. Yetkililer, restorasyonun, iki üç yıl içinde biteceğini belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın