Audi Urban Future Award 2012’yi Höweler + Yoon Architecture Kazandı

Audi Urban Future Award 2012 18 Ekim Perşembe akşamı Suada'da yapılan törenle sahibini buldu.

Audi Urban Future Award ilk kez 2010 yılında verildi. İki yılda bir verilen ödülü, 2010 yılında Jürgen Mayer H. kazanmıştı.

Ödülün jüri üyeleri, Diana Barco (Rogelio Salmona Vakfı), Christian Gärtner (Stylepark), Adam Greenfield, (Urbanscale), Harish Hande (Selco Solar India), Wang Lu (Studio in+of architecture), Jürgen Mayer H. (J. Mayer H. Architects), Rupert Stadler (AUDI AG), John Thackara (Doors of Perception) ve Yeşim Ustaoğlu (film yapımcısı)’ndan oluşuyordu. Jüri üyeleri, 18 Ekim sabahtan itibaren CRIT, NODE Architecture & Urbanism, Superpool, Urban-Think Tank Höweler + Yoon Architecture’ın kendi metropoliten bölgeleri için önerilerini dinlediler.

Höweler + Yoon Architecture, Boston/Washington metropoliten bölgesi için önerdikleri “New American Dream” isimli modern kentleşme önerileriyle ödülün galibi oldu.

Önerileri, bireysel ve toplu taşıma araçlarını birleştirerek yeni bir ulaşım platformu oluşturuyor. Bu fikir mevcut altyapı üzerinde trafik akışını ve ağları bir araya getiriyor.

Bu bütünsel trafik kontrol sistemi Höweler + Yoon Architecture’a 100.000 Euro kazandırdı.

Ödülü almak için sahneye çıkan mimarlık ofisinin ortaklarından Eric Höweler’in oldukça duygulandığı gözlerden kaçmadı.

Höweler + Yoon Architecture (Boston-Washington)

Ödül için yarışan diğer ekipler şu şekildeydi:

Superpool (İstanbul)

CRIT (Mumbai)

NODE Architecture & Urbanism (Pearl River Delta)

Urban-Think Tank (Sao Paolo)

Etiketler

Bir yanıt yazın