ATSO Antalya’yı Renklendirdi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) kent merkezinin cazibesini artırmayı hedeflediği ve dünyaca ünlü eserlerin sergileneceği Kültür ve Sanat Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.

ATSO Meclisi’nin 2011 yılında aldığı kararla eski hizmet binasının Kültür ve Sanat Merkezi’ne dönüştürüleceği proje inşaatına geçen yıl Şubat ayında başlanmıştı. Çetin Osman Budak’ın ATSO Başkanlığı döneminde temeli atılan Kültür ve Sanat Merkezi’nde kaba inşaat tamamlandı ve merakla beklenen binanın dış cephe görüntüsü ilk kez bugün görücüye çıktı. Rengarenk görünümüyle büyük beğeni kazanan Kültür ve Sanat Merkezi yerli ve yabancı turistlerin şimdiden ilgi odağı oldu. Etrafındaki binaların ise aksine ortaya koyduğu görüntü ise şehir merkezinde kentsel dönüşümün acil olarak ele alınması gerektiğini gözler önüne serdi. ATSO’nun bu merkezi, hem kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle hem de görsel zenginliğiyle beton yığınını andıran şehirde, kentsel dönüşümün hızlandırılması için öncü olacak. Binanın inşaatının tamamlandığını ve Temmuz ayında bir deneme sergisi açılacağını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, deneme sergisiyle nemlendirme, ısıtma ve soğutma gibi konularda eserlerin zarar görmemesine yönelik ayrıntıların ele alınacağını dile getirdi. Ünlü mimar Sinan Genim’in eseri olan Kültür ve Sanat Merkezi’nin toplam 6 kattan oluştuğunu aktaran Başkan Çetin, 3 katın sergi, bir katın kültür ve sanat ünitesi, birer katında kütüphane ve arşiv şeklinde tasarlandığını kaydetti. Çetin, binada 112 kişilik oditoryum, kafeterya ve hediyelik eşya dükkanlarının olacağını da kaydetti.

Açılışı Picasso Sergisiyle Yapılacak

Deneme serginin ardından Eylül ayında resmi açılışın yapılacağını belirten Davut Çetin, Suna-İnan Kıraç Vakfı’na ait İstanbul’daki Pera Müzesi ile koordineli hizmet verileceğini ve Pera Müzesi’nde sergilenen tüm eserlerin ikinci adresinin Antalya olacağını ifade etti. Çetin, açılışın ise Guernica dahil ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso’nun sergisiyle yapılacağını dile getirdi. Binanın çok şık, bölgeye yakışan ve hem yerli hem de yabancı turistlerin önünde fotoğraf çektirmeye başladıkları bir bina olduğunu belirten Çetin, burada dünyaca ünlü milyon dolarlık eserlerin sergileneceğini, ayrıca hem ATSO Akademi hem de çocuklara yönelik eğitimlerin de olacağını anlattı. Çetin, “Antalya’ya gelen turistler artık sadece deniz ve manzara fotoğrafı çekmeyecek. Antalya’da ilk defa bir binanın da fotoğrafı çekilecek” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın