Atıl Köy Okulları Projesi Sürecine Katılmak İster misiniz?

Herkes İçin Mimarlık Derneği, Atıl Köy Okulları Projesi kapsamındaki tek günlük tasarım atölyesinin sonuçlarını ve gözlemlerini paylaşmak üzere sizleri davet ediyor.

“Herkes İçin Mimarlık Derneği olarak taşımalı eğitim sistemiyle yaklaşık 10 yıldır atıl kalmış olan köy okullarının yeniden değerlendirilmesi üzerine Nisan 2012’de Atıl Köy Okulları Projesi’ni başlattık. Ülke genelinde sayısı binlerle ifade edilen bu boş okullar, büyük bir kullanılmayan yapı stoğu teşkil etmesine rağmen, bunların çok azına yeniden işlev kazandırılmıştı. Biz, genç mimarlar, akademisyenler ve mimarlık öğrencileri olarak bu okulların geleceklerinin ne olacağı bilinmez bir şekilde, yok olmaya yüz tutmasına izin vermek istemedik ve Herkes İçin Mimarlık Derneği olarak, bu büyük yapı stoğunun yeniden değerlendirilip, bulundukları bölgelere faydalı hale getirilmesini amaçlayarak bu projeye başladık. Ordu, İzmir, Erzincan, Konya ve Edirne’de başladığımız çalışmalar devam ediyor.

Bu proje kapsamında Edirne- Keşan Kızkapan Köyü’nde 20 Temmuz 2013’te gerçekleştirilen tek günlük tasarım atölyesinin sonuçlarını ve gözlemlerini paylaşmak üzere herkesi davet ediyoruz. Sürecin bir parçası olmak, fikirlerinizle sürecimize katkı sağlamak için size bekliyoruz.

23 Temmuz, Salı Akşamı 19:00
Kale Levent Merkez,Ibrahim Bodur Konferans Salonu

Büyükdere Cad.Kaleseramik Binası 34330 Levent”

Etiketler

Bir yanıt yazın