Atıl Köy Okulları Destek Bekliyor

Herkes İçin Mimarlık'ın 2012'de başlattığı Atıl Köy Okulları Projesi uygulama aşamasında destek bekliyor.

Herkes İçin Mimarlık, başlattığı Atıl Köy Okulları Projesi ile atıl kalan ve sayıları binlere ulaşan köy okullarına yeniden işlev kazandırma hedefiyle bugüne kadar Ordu, Edirne ve İzmir’de projeler geliştirdi ve tasarım çalışmalarını tamamladı. Diyarbakır, Konya ve Erzincan’da ise projelerin ön hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Üniversite öğrencileriyle birlikte yerinde yapılan atölye çalışmalarıyla başlayan her projede, köy halkının ve yerel yetkililerin ihtiyaç talepleri doğrultusunda öneriler geliştirildi, tasarımlar üretildi. Herkes İçin Mimarlık ekibi şimdi, Ordu/Perşembe/Çaka’da her yaş grubundan öğrencilerin atölye çalışmaları yapabileceği ve aynı zamanda köy halkının da yararlanabileceği; Edirne/Keşan/Kızkapan’da köy halkına yönelik düzenlenecek tarım, hayvancılık ve başka eğitimler için kullanılabilecek; İzmir/Ödemiş/Ovakent’te ise 14-23 yaş arası zihinsel engelli öğrencilere iş okulu olarak hizmet verecek bu üç tasarımı uygulamaya geçirmeyi hedefliyor. Bu yaz için ilk hedef Ovakent zihinsel engelliler iş okulunun inşaatının tamamlanması.

2014 Eylül ayında hizmete girecek binada bu yaz, atıl okulun tamiratı ve bahçe içerisinde bulunan yemekhane ve atölye birimlerinin inşaatı tamamlaması planlanıyor. Okul tamiratı için öncelikle kapı ve pencere doğramaları, çatı tamiratı ve ısı tesisatı, yemekhane için ise ahşap malzeme ihtiyaçları için destek bekleniyor.

Başta Ovakent zihinsel engelliler iş okulu projesi olmak üzere ekibin tüm projeleri için info@herkesicinmimarlik.org adresinden ietişime geçerek sizler de destek olabilirsiniz.

Ekibin Ovakent zihinsel engelliler iş okulu projesi için hazırladığı kitapçığı buradan incelemeniz mümkün. 

Etiketler

Bir yanıt yazın