Atelier WOA’dan Fransa’da Ahşap Bir Kütüphane Yapısı

Atelier WOA’dan Fransa’da Ahşap Bir Kütüphane Yapısı

Atelier WOA’nın "kurumsal ve soğuk" kamu binalarına bir alternatif olarak tasarladığı Fransa'daki multimedya kütüphanesi L'échappée, ahşap bir strüktüre sahip.

Fotoğraflar ​Salem Mostefaoui’ye aittir.

L’échappée, Herblay sur Seine bölgesinde uzun ve dar bir arsada konumlanıyor. Kuzeyde taş ve cam bir cepheyle bir yola bakarken güneyde genişçe bir ahşap kolonadlı alana sahip.

Atelier WOA, kütüphaneyi yaz güneşinden korumak için binanın ön cephesini küçük köşeli deliklere sahip beyaz alüminyum bir örtü ile kaplamayı tercih etmiş.

Kütüphane, doğuda iki katlı bir ofis bloğu, batıdaysa basamaklı bir oditoryum oluşturmak için her iki uçta da yükselen binanın merkezinde yer alıyor.

Atelier WOA’ya göre bina içeri girmek için davet edici bir özelliğe sahip.

Kütüphane, esneklik sağlamak için perdeler, kitap rafları ve paravanlarla bölünmüş tek bir geniş alana sahip.

Binanın ön tarafında bir dizi küçük oda sıralanırken arka tarafında okuma alanları, oturma alanlarına sahip kapalı bir yürüyüş yoluna açılıyor.

Wood Oriented Design’ın kısaltması olan Atelier WOA, tüm projelerinde mimarların ahşapla nasıl “farklı inşa edebileceklerini” göstermeyi amaçlıyor. L’échappée’de ise malzeme, yakındaki tarihi bir taş ocağına atıfta bulunarak taşla tamamlanmış.

Bu amaç, Fransız hükümetinin tüm yeni kamu binalarının en az yüzde 50 oranında ahşap veya diğer doğal malzemelerden inşa edilmesini öngören sürdürülebilirlik yasasıyla da uyumlu.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın