Atelier Tao+C’tan Sessiz Bir Okuma Köşesi

Atelier Tao+C, Şanghay’daki okuma odasının tasarımında dinlendirilmiş ahşap ve traverten kullanmış.

Fotoğraflar: Wen Studio

Atelier Tao+C tarafından Şanghay’daki bir risk sermayesi şirketi için tasarlanan bu özel kütüphaneyi oluşturmak için zemin kattaki iki boş oda ve bitişikteki bir sera bir araya getirildi ve kitap raflarıyla donatıldı.

VC fonu Whales Capital’in ofislerine ev sahipliği yapan 1980’lerden kalma dönüştürülmüş bir evde yer alan okuma odası, 12 kişiye kadar ağırlayabiliyor ve şirketin çalışanları ile sahibinin arkadaşları arasında paylaşılıyor.

Tüm odalar, Atelier Tao+C’nin 76 metrekarelik kesintisiz tek bir alan izlenimi yaratırken tasarıma entegre edilmesi gereken taşınmaz, taşıyıcı duvarlarla çevrili.

Bu amaçla, orijinal kapı ve pencereler kaldırılmış ve odaları birbirine bağlamak için iki ila üç metre genişliğinde üç açıklık oluşturulmuş.

Kalan duvar bölümleri, bir çift küçük, sessiz okuma köşesi oluşturmak için zemin kattaki iki oda boyunca uzanan bir dizi yarı dairesel ahşap kitap rafı da dahil olmak üzere yeni mimari unsurlar tarafından gizlenmiş.

Atelier Tao+C, bu odaları eski cam binaya bağlayan yapısal duvarların, bir tür “heykelsi hacim” yaratmak için kremsi beyaz travertenle kaplandığını söylüyor. Sonuç olarak mimarlık ofisi, daha açık planlı bir iç mekan hissi yaratmak için duvarların ve kolonların mekanın içinde “çözüldüğünü” belirtiyor.

Eski serada, binanın cam kabuğuna ahşap bir yapı yerleştirilmiş ve kesintisiz bir tasarım oluşturmak için ahşap kiriş ve kolonlarına kitap rafları entegre edilmiş.

Bu yapı aynı zamanda seranın içinde ahşap bir tavan oluşturuyor ve dışarıdan gelen parlak gün ışığını hafifletmek ve daha hoş bir okuma ortamı yaratmak için stratejik olarak yerleştirilmiş yuvarlak ve kare tavan pencereleri bulunuyor.

İç mekanda dört farklı oturma alanı bulunuyor: tek başına çalışmak için küçük bir çalışma masası, ortak bir toplantı masası, tek kişilik bir okuma bölümü ve birden fazla kişinin konuşup dinlenebileceği bir koltuk.

Etiketler

Bir yanıt yazın