Atelier tao+c, Şanghay’da 1930’lardan Kalma Bir Evin Zemin Katını Butik Mağazaya Dönüştürdü

Atelier tao+c, Şanghay'da 1930'lardan kalma bir evin zemin katını SPMA Store için butik bir mağazaya dönüştürdü. Plan, güçlü bir derinlik hissi vermek için birbiri ardına düzenlenmiş odalarla birlikte mevcut duvarlarla sınırlandırılmış.

Yenileme sadece yüzeysel değil, aynı zamanda yapının iç mekanına ve binanın özelliklerine göre mekana müdahale etmek için bir dizi stratejiyi de içeriyor.

Mimar, eski binanın doku katmanlarını birleştirerek, kıyafetler ve mimari alan arasındaki anlatıyı ortaya çıkarmak için mevcut duvarlara dokunmadan çeşitli yeni malzemelerden yapılmış hacimleri ve bileşenleri evin içine yerleştirdi.

Eski evin yeni dokusuyla yenilenmesi sürecinde inşaat izleri ve alt yapılar ortaya çıktı. Giysilerdeki açıkta kalan astar ve dikiş gibi, bina onarım yöntemleri ve yeni yerleştirme doğrudan gösteriliyor.

Orijinal oda sistemini gizlemek için bağımsız hacimler kullanılarak, evin orta alanına farklı malzemelerden üç “oda” yerleştirildi, birkaç alan oluşturuldu, perakende ihtiyaçlarını karşılamak için evin yerleşimi ve sirkülasyonu yeniden düzenlendi.

Derin ve dar geçit, doğal olarak kıvrımlı ama planlı bir geçiş yoluna dönüştürüldü.

Yeni alüminyum çerçeveli “oda”, iki orijinal odayı birbirine bağlayarak açıklığı korurken rotayı yeniden şekillendiriyor. Yeni ahşap odaya entegre edilen giyinme odası ve vitrin raf sistemi, binanın içinden arka bahçeye kadar uzanıyor, eski binadaki kasvetli odalarla güçlü bir kontrast oluşturuyor.

Eski tuğla duvarla birleşen beton, mimarlığın gücünü ve bağlantı mantığını yansıtıyor.

Taş sütunlar ve beton kirişler, hafif bir tavan oluşturmak için paslanmaz çelik levhayı ve güneş panelini destekleyecek T şeklinde bir yapı oluşturuyor.

Yarı saydam malzeme, koridora daha fazla ışığın girmesine izin veriyor. Mimar, arka bahçeyi ve giriş tarafı koridorunu, ağır tuğla binaya “yerleşen” iki küçük pavyon olarak ele alıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın