Atelier Novembre’den Arazi ile Entegre Konservatuvar

Atelier Novembre tarafından tasarlanan, doğa ve şehir ile entegre olan konservatuvar, sanatların birleşimiyle hayat buluyor.

Paris, Saclay’da yer alan, ileri teknoloji şirketlerini ve üniversiteleri barındıran bölgedeki 2.800m²’lik konservatuvar müzik, koreografi ve dramatik sanatlar bölümlerini içeriyor.

Teknolojinin odakta olduğu sanat eğitiminin verilmesini amaçlayan konservatuvar, olağanüstü bir botanik parkının ve bir nehrin yanında, Orsay kasabasının şehir bloklarının yakınlarında yer alıyor.  2018 yılında kullanıma açılan yapı 300 kişilik oditoryum ile konferanslar ve alıştırmalar için derslikler içeriyor.

Şehir ile dinamik ilişkiler kuran tesis Atelier Novembre tarafından alana yerleştirildi. Geniş açıklık, oldukça büyük bir cam ile geçildi ve oditoryumun esnek biçimleri ifade buldu. Doğa ile entegre olan tesis, yaratılan boşluklar sayesinde “pavyonlar” a bölündü ve yapının çevre ile uyumu güçlendirildi.

Bina ile arazi arasında yakın ilişkilerin kurulduğu projede, “araziyi sahneye yerleştirmek” düşüncesinin yanı sıra doğaya açılan geniş pencereleri de sunarak iç bahçe, bina galerileri vs. ile park ve nehrin ötesinde bir süreklilik yaratıldı. Doğa ile etkileşimi güçlendiren iç bahçe, yoldan geçen insanları da seyretmeye davet eden dinamik bir alan sağladı. Küçük şovların, konserlerin, çeşitli açık hava etkinliklerinin olduğu bu bahçe, peyzaj ile ilişkileri arttırdı.

Yolların peyzaj ile güçlendiği projede, kompozisyon kapsamı genişletildi; sahne ve çevre, dış cepheye olan açıklmanın bir parçası oldu.

Etiketler

Bir cevap yazın