Atelier d’More’dan Pekin’de Bir Konut Ofisten Butik Otele Dönüşüm Projesi

Atelier d’More’dan Pekin’de Bir Konut Ofisten Butik Otele Dönüşüm Projesi

Atelier d’More, Pekin’in eteklerindeki bir köyde konumlanan ve başlangıçta konut ofis olarak kullanılan 2 katlı tuğla betondan bir yapıyı restore ederek butik otele dönüştürdü.

Çevredeki manzaranın estetik zayıflığı nedeniyle, tasarımcılar içeriye doğru bir görünüm yaratmaya ve kapalı avlu alanı fikrinden yola çıkarak ilginç bir özel bahçe tasarlamaya karar vermiş. Yalnızca güney cephesinde manzaraya bakan açıklıklar açılmış.


Bina, sürekli duvarları ile gökyüzü kadar şehrin gürültüsünden de izole edilmiş. Binanın büyük pencereleri, iç mekan deneyiminin bir parçası haline gelirken aynı zamanda gerekli miktarda ışığı evin içerisine ulaştırıyor.


100 metrekarelik dikdörtgen avlu, birkaç küçük, yarı kapalı avluya bölünmüş. Her avlunun odak elemanı olarak küçük bir ağaç dikilmesi kararı alınmış. Bu da avlular arasında organik bir bağlantı sağlamış.


Çok katlı alan altında çay odası, misafir odaları ve avlu arasındaki bir dizi etkileşim sağlanmış. Mimari tasarım dili ve iç mekan, özgürce akan geometrik bir kompozisyon aracılığıyla çeyrek yay üzerine kurulmuş.


Yapı bloğunun cephedeki dışa doğru uzantısı; mimari, insan ve doğayı birbirine yakınlaştırmış. Beyaz cephe tercihi, binaya soyut ve heykelsi bir hava katmış. Cephedeki yumuşak kıvrımlar ile cephenin giriş katı ile birinci katı arasındaki sınır bulanıklaştırılmış.

Atölyedeki tüm mobilyalar Atelier d’More tarafından tasarlanmış. Aslında ekip uzun yıllardır imalat endüstrisinden farklı olarak, montajlı ve prefabrike mobilyalar tasarlamakla ilgileniyor.

Ancak bu projede ekip, mobilya montajına büyük bir oyuncak olarak yaklaşarak sıkıcı inşaat işini hem çalışanların hem de müşterilerin katılabileceği bir oyuna dönüştürmüş. İç dekorasyonların çoğu, prefabrike bileşenlerle yerinde monte edilmiş.

Etiketler

Bir cevap yazın