Atatürk’ün Mirası Üzerine Stadyum

AKP’nin AOÇ’yi hedef alan uygulamalarına bir yenisi eklendi. AOÇ arazisi üzerine şimdi de stadyum ve spor tesisi yapılması için karar alındığı öğrenildi.

AKP’nin AOÇ’yi hedef alan uygulamalarına bir yenisi eklendi. AOÇ arazisi üzerine şimdi de stadyum ve spor tesisi yapılması için karar alındığını kamuoyuna açıklayan Ankara MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya, “Ata mirası AOÇ’nin, çorak toprakların bir mucizesi olduğunun farkında olmayan AKP iktidarı eliyle 562 bin metrekarelik yeni bir alanı daha oldubittiye getiriliyor” dedi. AOÇ’deki talanın yağmaya döndüğünü kaydeden Çetinkaya, “AOÇ ne yazık ki beton yağını haline geliyor. Şimdi de birinci derece sit alanının yanı sıra ağaçlandırma alanı, güvenlik alanı olan bölge Gençlik ve Spor Bakanlığı’na stadyum yapılacağı gerekçesiyle tahsis edildi” diye konuştu.

AOÇ’nin, kıraç bozkırın ortasında yüce Atatürk’ün mucizesi olduğunu belirten Çetinkaya, bölgenin bakanlığa tahsis işlemlerindeki hızlı trafiğe dikkat çekti. Ata mirasının aynı zamanda kentin oksijen kaynağı olduğunu ancak bahanelerle kolayca katledildiğini vurgulayan Çetinkaya, Başbakanlık, milletvekilerine sosyal tesis, ABD Büyükelçiliği dendiğinde akıllara hemen AOÇ’nin geldiğini söyledi. Çetinkaya, başka hiçbir alan yokmuş gibi, stat denince ilk iş olarak AOÇ’ye saldırılmasının katliamın boyutunu gözler önüne serdiğini kaydetti. Çetinkaya, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tüm sorumlulara ve sorumluluk sahibi vatandaşlarımıza sesleniyorum: Bu alan, ilgili kurullarca daha önce 1. derece doğal ve tarihi sit alanı, AOÇ alanı, ağaçlandırılmış alan ve Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edimiş bir alandır. Stadyum ve spor kompleksi yapmak için 562 bin metrekarelik alana 750 bin metrekare inşaat yapılacağı anlaşılıyor. İlgili kurulların daha önce 1. derece sit alanı ilan ettiği bir bölgeyi Maliye Bakanlığı nasıl oluyor da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na veriyor? Bölge araç trafiğinin zaten yoğun olduğu bir yer. Stadyumun yapacağı olumsuz katkının hayatı felç edeceği gün gibi aşikârdır.”

Çetinkaya, yapılması düşünülen stadyum ve spor tesislerinin kentin kuzeyi ya da doğusuna yapılabileceğini, bunun eşdüzey gelişimi ve yatırım adalateini sağlayacağını dile getirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın