Atatürk’ün Mirası: Büyükdere Fidanlığı

Prof.Dr. Yasin Çağatay Seçkin’in koordinatörlüğünde hazırlanan ve tarihçi Sinan Meydan ve yazar Sunay Akın’ın da önsöz yazarak katkıda bulunduğu “Atatürk’ün Mirası: Büyükdere Fidanlığı” kitabı, fidanlığın geçirdiği tarihsel süreçleri incelerken, zaman içinde geçirdiği dönüşümleri de tanıklarıyla belgeliyor.

1928 yılında Atatürk’ün emriyle kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin erken dönem zirai ve ekonomik kalkınma hamlelerinin simgelerinden olan Tarihi Büyükdere Atatürk Fidanlığı, İBB tarafından tekrar hayata döndürüldü. Yerli ve milli tohum üretme, bilinçli bahçıvan yetiştirme ve bu bahçıvanlar eliyle Anadolu’da ziraat alanında bir dönüşümü hayata geçirme girişimi olan Tarihi Büyükdere Atatürk Fidanlığı, geçmişten günümüze uzanan çok önemli bir yapı.

Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin’in koordinatörlüğünde hazırlanan ve tarihçi Sinan Meydan ve yazar Sunay Akın’ın da ön söz yazarak katkıda bulunduğu “Atatürk’ün Mirası: Büyükdere Fidanlığı” kitabı, fidanlığın geçirdiği tarihsel süreçleri incelerken, zaman içinde geçirdiği dönüşümleri de tanıklarıyla belgeliyor.

İBB Tarihi Büyükdere Atatürk Fidanlığı’nı Yeniden Canlandırdı

Etiketler

Bir yanıt yazın